Круглий стіл, присвячений питанням правового захисту прав жінок з інвалідністю у Харківській області

Круглий стіл, присвячений питанням правового захисту прав жінок з інвалідністю у Харківській області
21 Травня 2021
Друкувати цю новину

20 травня 2021 року ГО «Харківська асоціація незрячих юристів» (член НАІУ) на платформі ZOOM провела круглий стіл, присвячений питанням правового захисту прав жінок з інвалідністю у Харківській області.

Захід відбувся в рамках проєкту «Різноманіття. Рівність. Єдність», який реалізується Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України в рамках глобальної ініціативи «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджує Український Жіночий Фонд за підтримки Уряду Канади.

Участь у круглому столі брали представниці: відділу у справах сім’ї та по роботі з громадськістю Харківської обласної державної адміністрації, Центру гендерної культури м. Харкова, Харківського міського центру «Довіра», Центру надання допомоги постраждалим від насильства, Управління соціальних послуг та захисту осіб з інвалідністю Харківської обласної державної адміністрації, Українського товариства сліпих, Українського товариства глухих, Спеціальних навчальних закладів та інших громадських організацій людей з інвалідністю.

На круглому столі були обговорені питання запобіганню та протидії домашньому насильству щодо жінок та дівчат з інвалідністю, алгоритми отримання допомоги при захисті від насильства в сім’ї, повноваження відповідних організацій та правоохоронних органів. Проблеми доступу до медичних послуг, зокрема жінок з порушеннями слуху, проблеми навчання та реабілітації дітей з складними формами інвалідності.

За результатами обговорення буде розроблено резолюція круглого столу з пропозиціями щодо подолання проблем які були зазначені учасниками заходу.

  Категорія: