Дітей із інвалідністю запрошують у Вараський міський центр комплексної реабілітації

Дітей із інвалідністю запрошують у Вараський міський центр комплексної реабілітації
21 Лютого 2019
Друкувати цю новину

Дітей із інвалідністю запрошують у Вараський міський центр комплексної реабілітаціїЗ метою реалізації в області державної політики у сфері соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, сприяння їх широкій інтеграції в суспільство, створено «Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко».

До Центру зараховуються діти (від народження до 18 років) з інвалідністю та діти, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, особи з інвалідністю після 18 років з фізичними та/або розумовими порушеннями розвитку м. Вараш та діти з інвалідністю Рівненської області, відповідно до укладених договорів про міжбюджетні трансферти.

Щоб отримати реабілітаційні послуги у Центрі батькам (опікунам) необхідно звернутися в управління праці за місцем проживання з відповідною заявою і наступним пакетом документів:

  • Індивідуальна програма реабілітації дитини з інвалідністю/ Довідка-рішення ЛКК мед.закладу (для дітей групи ризику)
  • Копія мед.висновку про встановл. інвалідн/ Епікріз обл. дит.лікарні або заключення обл. дит поліклініки (для дітей групи ризику)
  • Копія свідоцтва про народження  дитини
  • Медична карта дитини  (форма 026/0)
  • Копія паспорта мами (1,2,11 ст.)
  • Копія ідентифікаційного коду мами
  • Довідка з місця проживання
  • Копія витягу ПМПК дитини з інвалідністю (якщо є)

При зарахуванні до Центру:

  • Аналіз калу на я/г
  • Довідка про щеплення (окрім особи з інвалідністю)
  • Довідка про стан здоров’я
  • Довідка про епідоточення

Тривалість курсу реабілітації отримувачів послуг визначається Реабілітаційною комісією Центру і складає термін, необхідний для виконання Індивідуального плану реабілітації (від 1 до 12 місяців). Послуги надаються курсами та безперервно в залежності від захворювання дитини та бажання батьків.

Основними формами реабілітаційного обслуговування є: амбулаторна, стаціонарна, денна форми, консультування, соціальний патронаж (послуги на дому).

Діти, які відвідують освітні навчальні заклади та потребують реабілітаційних послуг відповідно до їх ІПР, можуть отримати такі послуги за окремим графіком у зручний для них час.

До Центру не зараховуються діти, стан яких унеможливлює проведення реабілітаційних заходів з такими протипоказами: гострі інфекційні  захворювання до закінчення строку ізоляції; усі хвороби в гострій стадії та заразній формі; часті судомні напади та їх еквіваленти; захворювання, що супроводжуються тяжкими порушеннями поведінки, небезпечними для дитини та її оточення. Перебування таких  дітей можливе за умови супроводу дитини одного з батьків або їх законних представників.

Місце знаходження Центру: 34400, Рівненська обл., м. Вараш,  вул. Меслибницька, 9

Контактний телефон: (03636) 2-14-80.

За отриманням  консультації звертатися в управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради за адресою: м. Дубно, вул. Кирила і Мефодія,16, І-поверх, каб.№2, тел. 4-19-51. Про це повідомляє Управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради.

Дубно

  Категорія: