На Львівщині створили 25 інклюзивно-ресурсних центрів

На Львівщині створили 25 інклюзивно-ресурсних центрів
3 Грудня 2018
Друкувати цю новину

На Львівщині створили 25 інклюзивно-ресурсних центрівНа Львівщині створили 25 інклюзивно-ресурсних центрів, які повинні надавати допомогу, реабілітаційні послуги.

Прес-служба ЛОДА зазначає, що про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

Відтак, за її словами, в області за рішеннями районних та міських рад створили 25 інклюзивно-ресурсних центри. Офіційно відкрито інклюзивно-ресурсні центри у: Бориславі, Дрогобичі, Стрию, Буському, Городоцькому, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Сокальському, Стрийському районах.

Інклюзивно-ресурсні центри – це заклади, які повинні надавати допомогу, реабілітаційні послуги, робити супровід дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18  років.

“У 2018 році Львівщині виділили субвенцію 8,2 млн гривень на забезпечення освітніх потреб дітей, які навчаються на інклюзії. Використання коштів можливе у співвідношенні 35 % на обладнання, що можуть закуповувати заклади освіти для цих діток у класи, а 65% – на реабілітаційні та корекційні послуги. Відтак інклюзивним навчанням плануємо забезпечити 134 дошкільників у 60 закладах дошкільної освіти,  545 дітей шкільного віку у 423 інклюзивних класах”, – зазначила Любомира Мандзій.

Нагадаємо, що ще на початку листопада запрацювали 25 інклюзивно-ресурсних центрів, на створення котрих держава у 2018 році виділила Львівщині 8,2 млн гривень субвенції. В коментарі журналісту IA Вежа Любомира Мандзій вже раніше зазначала, що всі центри уже працюють, офіційне відкриття було лише в новостворених. Деякі установи уже працювали, а деякі з них переносились зі звичайних шкіл в спеціальні приміщення, де були створені спеціальні умови, зроблений капітальний ремонт.

Вежа

  Категорія: