При своєчасній діагностиці можна досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей

17 Лютого 2014
Друкувати цю новину

На обліку в онкологічних установах України перебуває більше тисячі дітей. Щороку у світі з’являється 12 мільйонів осіб, які вперше захворіли на рак, а близько семи мільйонів помирають від хвороби. На цьому наголосила начальник відділу охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Альона Терещенко під час сьогоднішнього брифінгу в МОЗ України, приуроченому до Міжнародного дня дітей, хворих на рак, який відзначається 15 лютого.

За її словами, Україна відрізняється високим рівнем захворюваності і входить до першої десятки країн світу з показником 160 тис. захворілих на рік, з яких 90 тисяч помирають щороку, 40% з них – у перший рік після виявлення (дорокова летальність) у зв’язку з пізньою діагностикою.

Як повідомила Альона Терещенко, на обліку в онкологічних установах України перебуває понад 1100 дітей. Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. «При своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, як стверджують онкологи, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей», – наголосила представник МОЗ України, відзначивши, що у боротьбі з онкологією важливим є профілактичний напрямок, зокрема підтримка імунітету та здоровий спосіб життя.

Урядовий портал

  Категорія: