У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3-е грудня Міжнародним днем осіб з інвалідністю

У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3-е грудня Міжнародним днем осіб з інвалідністю
8 Грудня 2014
Друкувати цю новину

Основною метою всіх заходів, які присвячені цьому дню, є інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. ООН закликає всіх діяти так, щоб соціальні умови життя осіб з інвалідністю поліпшувалися і були комфортними для них.

IMG_0144

В цей день традиційно говорять про необхідність інтеграції осіб з інвалідністю у активне громадське життя, політичну та економічну діяльність, культурне середовище і т.д. На сьогодні для України проблема захисту осіб з інвалідністю набуває особливого значення у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави.

Реаліями сьогодення є те, що наше суспільство потребує формування правильного ставлення до людей з особливими потребами, люди з фізичними або психічними недугами повинні відчувати себе повноправними його членами.

IMG_0149

Вихованню чуйності, співчуття та гуманного ставлення до людей з особливими потребами був присвячений урок, який відбувся 3 грудня 2014 року в 1-А класі Черкаської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 30. Провела його вчитель вищої категорії, учитель-методист Башманова Світлана Григорівна. Ініціатором проведення цього заходу виступила Всеукраїнська громадська організація осіб з інвалідністю «Рух за рівні можливості».

Світлана Григорівна розповіла вихованцям про життя дітей- та людей з інвалідністю, зосередила свою увагу на здобутках Національної паралімпійської збірної України, яка виборола на ХІ зимових Паралімпійських іграх 2014 року 25 медалей, посівши четверту сходинку в загальнокомандному заліку.

IMG_0154

Школярі в ігровій формі говорили про права людей з обмеженими фізичними можливостями, про ставлення до них та формування любові і поваги до людей з інвалідністю.

Наприкінці уроку діти зробили для представників ВГОІ «Рух за рівні можливості» подарунок – на відбитках своїх долонь написали побажання миру, здоров’я, злагоди, тепла, достатку.

  Категорія: