Звернення Президента України у зв’язку з Міжнародним днем осіб з інвалідністю

Звернення Президента України у зв’язку з Міжнародним днем осіб з інвалідністю
3 Грудня 2014
Друкувати цю новину

609E2FA8-4_s_nШановні співвітчизники!

Щороку 3 грудня разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день осіб з інвалідністю.

Цей день об’єднує людей з особливими потребами та людей, небайдужих до їх долі. Сила духу, яку інваліди проявляють, їх цілеспрямованість, вміння досягати поставленої мети слугують прикладом життєлюбності та оптимізму.

Нині питання захисту осіб з обмеженими можливостями, забезпечення їх прав надзвичайно актуальні у зв’язку із подіями на Сході України. Уваги потребують наші захисники, які втратили своє здоров’я під час участі в антитерористичній операції, а також цивільне населення, що потерпає від терористів. Ми маємо турбуватися про них, вселяти впевненість у майбутньому, створювати достатні умови для ефективної реабілітації.

Реалізація положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, впровадження європейських стандартів життя для зазначеної категорії громадян задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство є пріоритетними напрямами здійснення реформ в Україні.

Закликаю вас, дорогі співвітчизники, робити свій внесок у справу добра і милосердя, спрямовувати зусилля на розв’язання насущних проблем осіб з інвалідністю, керуючись принципами гуманізму і справедливості.

Бажаю усім міцного здоров’я, невичерпної енергії та родинного затишку.

Петро Порошенко

  Категорія: