ТВОРЧІСТЬ НЕ МАЄ МЕЖ

ТВОРЧІСТЬ НЕ МАЄ МЕЖ
28 Листопада 2014
Друкувати цю новину

1До Міжнародного дня осіб з інвалідністю у Сумському Палаці дітей та юнацтва відкрилася однойменна виставка художньо-ужиткового мистецтва

Свої роботи представили діти з обмеженими можливостями – це вироби з бісеру, глини, тканини, а також різьба по дереву, вишивка. Понад п’ятдесят учасників з усіх куточків Сумщини з’їхалися до обласного центру, аби поділитися своїм талантом, ознайомитися з досягненнями своїх однолітків. «Щорічна виставка вкотре підтверджує, що люди з особливими потребами духовно багаті, талановиті. Незважаючи на стан здоров’я, вони знаходять в собі сили повноцінно жити, творити прекрасне, подавати оточуючим приклад боротьби. І в цьому неабияк їм допомагає мистецтво», – зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила МУСІЯКА.

Підопічна територіального центру «Берегиня» Ольга СУЛЯТИЦЬКА розповіла, що в закладі створені всі умови для цікавих занять. На виставку вона представила національну ляльку-мотанку, за яку і була відзначена грамотою Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

За словами Людмили Мусіяки, сьогодні в області проживає понад 61 тисяча осіб з обмеженими функціональними можливостями, із них 9 тисяч осіб з інвалідністю з дитинства та 3,5 тисячі дітей-осіб з інвалідністю.

Сумська ОДА

  Категорія: