Незрячі львів’яни запросять туристів до ресторану у повній темряві

Незрячі львів’яни запросять туристів до ресторану у повній темряві
26 Березня 2013
Друкувати цю новину

Незрячі львів'яни запросять туристів до ресторану у повній темрявіЧерез два тижні у центрі Львова відкриють кафе “У темряві”. Особливістю закладу буде те, що у ньому працюватимуть люди з обмеженими можливостями зору,  — повідомила у коментарі Львівським новинам онлайн Любов Кукуруза, голова Львівської територіальної організації УТОС.

Над реалізацією проєкту територіальна організація разом з підприємцем працювала протягом року. “Зараз проєкт — на завершальному етапі. Майбутні працівники (з вадами зору) проходять тренінги і спеціальну підготовку для роботи у закладі, — говорить Любов Кукуруза. — Люди звикли, що зрячі супроводжують незрячих, а у кафе усе буде навпаки”.

Потрапивши у заклад, незрячий офіціант супроводжуватиме зрячих до зали. “У трапезній буде цілковита темрява, там навіть заборонено вмикати мобільні телефони. Відвідувачі також не повністю будуть знати меню. Тобто, вони будуть замовляти овочеву, м’ясну чи рибну страву, а тоді дегустуватимуть її”, — розповіла пані Кукуруза.

Любов Кукуруза зазначила, що заклад нестиме велике соціальне навантаження. “Нам вдасться працевлаштувати до 10 осіб з вадами зору у той час, коли важко знайти роботу для однієї людини. Це все молоді люди з вищою освітою, є юристи, філологи, історики, а також масажисти, — зазначає голова Львівської територіальної організації УТОС. — Одна з основних вимог — знання іноземної мови”.

Таким чином Львів приєднається до Москви та Києва, де так функціонують такі заклади.

Фото glaz-v-nebe.livejournal.com

Львівські новини онлайн 

  Категорія: