Долучилася до служби супроводу осіб з інвалідністю

Долучилася до служби супроводу осіб з інвалідністю
22 Жовтня 2014
Друкувати цю новину

85478Уже декілька років поспіль служба зайнятості практикує залучення безробітних до такого виду громадських робіт, як супровід осіб з інвалідністю. Не стоять осторонь важливої справи і самі інваліди, бо вони, як ніхто інший, розуміють, наскільки важливими для людини з обмеженими фізичними можливостями є допомога та увага.

Саме так зробила Галина Леонідівна, яка приїхала до Рівного з неспокійної Луганщини. Залишила жінка рідну домівку ще влітку, тоді ж звернулася по допомогу до центру зайнятості. Невдовзі її влаштували на КП «Рівнеелектроавтотранс», проте робота виявилася заважкою, адже жінка має групу інвалідності. Вимушена була звільнитися та знову звернутися до центру зайнятості, бо знала, що там їй допоможуть. Від фахівців центру Галина Леонідівна дізналася, що є можливість отримати тимчасову роботу, пов’язану із супроводом осіб з вадами зору. Не вагаючись ані хвилини, вирішила скористатися пропозицією. Керівник УВП УТОС Ігор Подранецький одразу ухвалив позитивне рішення, і тепер жінка, яка сама пережила багато важких моментів, простягнула руку допомоги іншим.

Пані Галину влаштовує ця робота, адже вона дає можливість додаткового заробітку, спілкування з людьми, а головне — відчуття того, що вона комусь полегшує життя, допомагає долати труднощі та негаразди.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості підготувала
Олександра ЮРКОВА.

  Категорія: