Робоча зустріч в рамках проєкту

Робоча зустріч в рамках проєкту
27 Червня 2023
Друкувати цю новину

Зустріч з представниками громадських організацій осіб з інвалідністю, які ведуть свою діяльність в громадах Чернівецької області, відбулась в червні місяці у м. Сторожинець.

Учасники/ці зустрічі обговорили важливі питання щодо отримання реабілітаційних та медичних послуг в Сторожинецькій, Кіцманській, Мамаївській, Герцаївській, Вижницькій та Петровецькій громадах.

Найактуальнішим питанням, яке турбує осіб з інвалідністю та батьків, які виховують дітей з інвалідність – не доступність громадського транспорту. Для того, щоб дістатися закладу охорони здоров’я людям з порушенням здоров’я, потрібно наймати авто.

Представниця Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Чернівецькій ОВА В. Добридіна донесла до відома учасників зустрічі про можливість отримання реабілітаційних послуг на базі Сторожинецької лікарні, а також про наявність інклюзивних лікарняних палат в терапевтичному і травматологічному відділені.

При гострій потребі доїхати до медичного закладу, людина яка користується кріслом колісним, може звернутися до ГО «Чернівецька обласна організація людей з інвалідністю «Лідер», яка має невеличкий мікроавтобус з підіймачем для перевезення однієї людини на кріслі колісному – сказала В. Добридіна.

Організаторка заходу Валентина Балахтар, кейс-менеджерка проєкту «Зміцнення реабілітаційних послуг у системах охорони здоров’я», надала учасникам інформацію про інші благодійні фонди та організації, які з початку війни надають транспортні послуги для осіб з інвалідністю і мають доступний транспорт.

********

Ця ініціатива стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку згідно з угодою про співпрацю з Partnerships Plus під номером 7200AA18CA00032, яка фінансується з 28 вересня 2018 року, та реалізується Інститутом досліджень і навчання JSI у відповідності до угоди під номером PP-EI-001 з Momentum Wheels for Humanity. Зміст є від-повідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду Сполучених Штатів.