Допомога громадам в умовах війни

Допомога громадам в умовах війни
27 Квітня 2023
Друкувати цю новину

26 квітня 2023 року команда Харківської асоціації незрячих юристів (організація – член НАІУ) мала зустріч з представниками соціальної сфери Пісочинської громади Харківської області.

Ключовою темою зустрічі була ініціатива юристів об’єднати можливості щодо надання допомоги соціально вразливим мешканцям громади в умовах воєнного стану. Зокрема йшлося про те, як покращити доступність до правової інформації, гуманітарної допомоги, соціальних послуг особам з інвалідністю, що мешкають або тимчасово перебувають у громаді.

Керівник відділу соціального захисту Пісочинської селищної ради – Тетяна Григорівна Крамська, за сприянням якої відбулася ця зустріч, розповіла про особливості роботи соціальних служб  з надання Пісочинцям різних соціальних допомог та послуг, про структуру і перспективи розвитку напрямку соціального захисту мешканців громади. Присутні працівники соціальної сфери поділилися досвідом з надання соціальних послуг в умовах воєнного стану, а також про найактуальніші потреби Пісочинців з інвалідністю, та похилого віку.

Адвокат Лепетюк Олег Леонідович та юристи організації Шрамко Ігор та Олександр Ніколайчук поділилися досвідом Харківської асоціації незрячих юристів щодо співпраці з органами місцевого самоврядування з надання соціальних послуг та надали актуальну інформацію щодо змін у законодавстві стосовно підтримки цивільного населення, постраждалого від вибухонебезпечних предметів, зокрема  у отриманні одноразової компенсації за ушкодження здоров’я та отримання статусу особи з інвалідністю війни у разі отримання поранення.

Результатом зустрічі стало започаткування співпраці ГО Харківська асоціація незрячих юристів та Пісочинської територіальної громади у сприянні додатковій підтримці мешканців  громади, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок інвалідності або похилого віку.

********

Ця публікація розроблена Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» в рамках проєкту «Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю», який фінансується Європейським форумом інвалідності та Християнською місією незрячих (СBM).