Розширено коло завдань інклюзивно-ресурсних центрів

Розширено коло завдань інклюзивно-ресурсних центрів
5 Травня 2022
Друкувати цю новину

Кабінет Міністрів розширив перелік завдань, які мають виконувати інклюзивно-ресурсні центри у період дії воєнного стану.

Про це йдеться в ухвалених змінах до Положення про інклюзивно-ресурсні центри щодо розширення кола завдань на період дії воєнного стану.

Так, в умовах воєнного стану інклюзивно-ресурсні центри мають здійснювати супровід внутрішньо переміщених осіб з особливими інклюзивними потребами.

Серед нових завдань, що поставили перед ІРЦ, проведення комплексної оцінки та здійснення системного кваліфікованого супроводу осіб з особливими освітніми потребами, які вимушено змінили місце проживання або здобувають освіту з використанням технологій дистанційного навчання, та надання інформаційної підтримки батькам таких дітей щодо закладів, у яких дитина може продовжувати навчання та отримувати інші додаткові послуги.

Також документ передбачає створення умов для психологічної підтримки дітей, які переживають психологічну травму. На період дії воєнного стану фахівці ІРЦ зможуть надавати додаткові корекційно-розвиткові послуги всім дітям з особливими освітніми потребами, зокрема й дистанційно.

Окрім того, зміни сприятимуть спрощенню процедури подання документів для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, а також створенню належних умов для звернення до ІРЦ осіб, які супроводжують групи внутрішньо-переміщених і потребують додаткової підтримки.

 

Джерело

 

  Категорія: