Міністерство соціальної політики України та Незалежна асоціація банків України обговорили питання цифровізації соціальних послуг

Міністерство соціальної політики України та Незалежна асоціація банків України обговорили питання цифровізації соціальних послуг
21 Лютого 2022
Друкувати цю новину

 

Відбулась зустріч заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Кошеленка та представників банківської спільноти, що є членами Незалежної асоціації банків України.

Учасникам зустрічі було презентовано пріоритетні напрями роботи Мінсоцполітики у сфері цифровізації соціальних послуг, основним з яких є впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

“Наша мета – змінити відношення громадян до соціальних послуг, і це можливо зробити завдяки цифровізації та створенню простих і зрозумілих державних сервісів. Саме задля цього ми впроваджуємо Єдину інформаційну систему соціальної сфери. А враховуючи успішний досвід банків у реалізації передових технологій та сучасних платіжних рішень, маємо широке поле для взаємодії цифрової команди Мінсоцполітики та Незалежної асоціації банків України”, – підкреслив Костянтин Кошеленко.

Також були обговорені питання взаємодії банківського сектору з Міністерством соціальної політики у частині потреб ринку у вдосконаленні механізму здійснення пенсійного та грошового забезпечення через уповноважені банки.

За результатами зустрічі сторони домовились взаємодіяти з питань цифровізації соціальних послуг та покращення сервісів для громадян.

 

Довідково

Незалежна асоціація банків України – потужний та ефективний представник фінансового сектору, надійний партнер для органів державної влади та управління. Члени асоціації в своїй роботі сприяють розбудові банківської системи, найвищою якістю якої визнається її стабільність, що базується на надійності кожної її складової, а успішність кожного банку залежить від успішності всієї системи.

  Категорія: