Лазебна: Видатки на надання соціальних послуг у бюджетах територіальних громад за третій квартал цього року зросли на 20%.

Лазебна: Видатки на надання соціальних послуг у бюджетах територіальних громад за третій квартал цього року зросли на 20%.
5 Листопада 2021
Друкувати цю новину

Видатки на надання соціальних послуг у бюджетах територіальних громад за третій квартал цього року зросли на 20%. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час виїзного регіонального круглого столу «Формування соціального сервісу в громадах: можливості та виклики», в якому взяли участь понад 80 територіальних громад.

За словами Міністра, вперше у цьому році територіальні громади затвердили видатки на надання соціальних послуг. Наразі у бюджетах 1297 або 90 % громад ця сума складає майже п’ять млрд грн. «Мінсоцполітики вперше в цьому році ввело такий індикатор, як соціальний бюджет у громадах. Я добре знаю проблеми з дефіцитом коштів у місцевих бюджетах, зокрема, через подорожчання газу. І це двадцятивідсоткове зростання говорить про розуміння людьми і керівництвом громад винятково важливої ролі розвитку соціальних послуг для комфортного життя людей у цих громадах», – підкреслила Марина Лазебна.

Вона також зазначила, що у третині громад (21 громаді) Житомирської області видатки бюджету на надання соціальних послуг складають понад мільйон гривень.

Міністр зауважила, що центром соціальної роботи сьогодні стає громада, і це величезний крок уперед, адже саме на рівні громади можна зробити допомогу, у тому числі, і державну, адресною та дієвою.
Круглий стіл організований в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який реалізується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку. Він проводився на базі Тетерівської територіальної громади Житомирської області.

Джерело

  Категорія: