Семінари щодо підвищення обізнаності з питань інвалідності та гендерних аспектів для посадових осіб пілотних громад проєкту

Семінари щодо підвищення обізнаності з питань інвалідності та гендерних аспектів   для посадових осіб пілотних громад проєкту
29 Червня 2021
Друкувати цю новину

У червні  Національна Асамблея людей з інвалідністю України продовжила роботу в пілотних громадах в рамках проєкту «Права жінок з інвалідністю в умовах децентралізації».

Було проведено два дводенні онлайн семінари «Інвалідність, гендерні аспекти та розвиток громад» для представниць/ків місцевих органів влади та місцевого самоврядування пілотних громад Волинської, Сумської, Херсонської та Чернівецької областей.

Як показує досвід роботи НАІУ нерозумінні питань інвалідності, прав жінок з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю та інших нормативно-правових документів призводить до виключення питань даної цільової групи під час формування місцевої політики.

Під час семінарів тренерки Лариса Байда і Євгенія Павлова ставили за мету структурувати знання учасниць семінару щодо питань інвалідності та гендерної політики, синергії Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю з іншими міжнародними документами з захисту прав жінок; надати практичні навички аналізу політики через лінзу інвалідності; використання загальноприйнятих інклюзивних практик в сфері захист прав жінок з інвалідністю.

Зважаючи на те, що семінари проводились для представниць та представників органів місцевої влади і місцевого самоврядування пілотних громад, то питання участі жінок в процесах прийняття рішень, формуванні політики в громадах, що включає інтереси жінок з інвалідністю було актуальним.

Позитивні практики участі жінок з інвалідністю в процесах прийняття представили запрошені учасниці: Неля Ковалюк і Валентина Добридіна.

Ще до початку семінарів Національною Асамблеєю були направлені у громади комплекти методичної літератури з питань інвалідності. Література комплектувалась на підставі потреб, які були озвучені представниками/цями громад під час робочих зустрічей, консультацій, що проводила НАІУ.

Всі презентаційні матеріали заходу, а також додаткові інформаційні матеріали для самостійного опрацювання, які були розроблені тренерками, були надіслані учасницям і учасникам заходу в електронному вигляді.

Сподіваємося, що заходи в рамках проєкту «Права жінок з інвалідністю в умовах децентралізації» сприятимуть зміні стереотипів та підходів до формування політики у громадах, а також залученню та включенню жінок та дівчат з інвалідністю у цей процес.

Команда проєкту НАІУ

 

«Інформація підготовлена/надається  в рамках проєкту  «Права жінок з інвалідністю в умовах децентралізації», який реалізує ГС “ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» в рамках проєкту ООН Жінки «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в реформі децентралізації в Україні» за підтримки Уряду Канади.»

  Категорія: