До уваги громадських об’єднань осіб з інвалідністю!

До уваги громадських об’єднань осіб з інвалідністю!
17 Серпня 2021
Друкувати цю новину

На засіданні Уряду було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 № 802 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1049”.

Цією постановою Кабінету Міністрів України викладено у новій редакції Порядок проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка.

Згідно з пунктами 8 і 21 Порядку № 1049 (у новій редакції) додаткові умови утворення конкурсної комісії Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю установлюватимуться Мінсоцполітики і оскарження рішень конкурсної комісії здійснюватиметься в порядку, встановленому Мінсоцполітики.

Мінсоцполітики буде створена робоча група за участю представників інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій для:

удосконалення процедури формування складу конкурсної комісії, утвореної Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю, де будуть передбачені можливості включення до неї представників міжнародних організацій та збільшення кількості представників громадськості порівняно з представниками органів державної влади;

розробки порядку оскарження рішень конкурсної комісії та запровадження процедури їх оскарження шляхом звернення як до організатора конкурсу, так і до Мінсоцполітики в установленому порядку.

За результатами роботи робочої групи Мінсоцполітики будуть розроблені відповідні нормативно-правові акти (проекти наказів Мінсоцполітики).

Пропозиції щодо участі у робочій групі просимо надсилати до 30.08.2021 на електрону адресу svruda@mlsp.gov.ua, в яких необхідно зазначити прізвище, ім’я, посаду та назву інституту громадянського суспільства, міжнародної організації, контактний телефон, електрону пошту.

Джерело

  Категорія: