Інклюзивний навчально-розвиваючий проєкт “Читаймо разом”

Інклюзивний навчально-розвиваючий проєкт “Читаймо разом”
24 Грудня 2020
Друкувати цю новину

23 грудня розпочалася серія online-заходів інклюзивного проєкту “Читаймо разом!”.

Інклюзивний навчально-розвиваючий захід online “Читаймо разом” є проєктом Громадської спілки “Сучасний погляд” за фінансової підтримки Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, метою якого є об’єднання дітей молодшого, середнього та старшого шкільного віку для спільного читання і обговорення серії книг  під назвою “Коти-Вояки”.

Це була перша зустріч online-клубу “Читаймо разом!” з використанням платформи Zoom для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

В заході  взяли участь близько тридцяти дітей та їх батьків з різних куточків України.

Також до заходу долучилась Світлана Фельдман –  директорка видавництва АССА, яке є офіційним представником серії книг “Коти-Вояки” на території України.  Вона розповіла, що для їхнього видавництва є великою честю долучитись до даного проєкту і побажала всім вдалої зустрічі.

Після короткого знайомства з координаторами та учасниками було озвучено правила клубу, серед яких:

– не запізнюватись на засідання клубу;

– поважати один одного та говорити по черзі;

– бути активним та позитивним;

– висловлювати свою думку.

Далі координатори провели невеличке опитування, в ході якого з’ясувалось, що більшість діток ще не читали книгу. Тому ведучі взялися знайомити всіх присутніх з головними героями першої книги під назвою “На волю”. Хлопчики і дівчатка слухали дуже уважно та з легкістю запам’ятовували кумедні імена героїв.

Після прочитання уривку тексту організатори провели цікаву вікторину, в якій діти брали активну участь. Малеча з радістю ділилась враженнями від прослуханого.

Їх точно зацікавила історія про відважних котиків, тому юні котолюби з нетерпінням чекатимуть наступних зустрічей, які організатори обіцяють провести найближчим часом.

  Категорія: