До відома керівників громадських організацій осіб з інвалідністю, зацікавлених осіб з інвалідністю!

До відома керівників громадських організацій осіб з інвалідністю, зацікавлених осіб з інвалідністю!
7 Серпня 2020
Друкувати цю новину

Публікуємо лист Мінсоцполітики про забезпечення виконання постанови КМУ від 22.07.2020 № 641.

«Урядом прийнято постанову від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», що набрала чинності 3 01.08.2020 року.

Відповідно до пунктів. 2 та 4 Постанови № 461 залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 (далі — рівень епідемічної небезпеки).

“Жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

Згідно  з  підпунктом  4  пункту  15  Постанови  № 641  на  території  регіону (адміністративно-територіальних одиниць),  на  якій  установлено  “червоний” рівень   епідемічної   небезпеки,   додатково   до   протиепідемічних   обмежень, передбачених для “зеленого”, ,,жовтого” та “помаранчевого” рівнів епідемічної небезпеки,  забороняється  відвідування  отримувачами реабілітаційних  послуг установ   i  закладів,  що  надають   реабiлiтацiйнi  послуги  сім’ям,  особам,  що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування).

3 огляду  на викладене, якщо на території  регіону (адміністративно­-територіальної одиниці) установлено  “зелений”, або  “жовтий”,  або “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, не забороняється  відвідування отримувачами реабілітаційних послуг (заходів) (особами (дітьми) з iнвалiднiстю. та дітьми  віком до трьох  років (включно),  які належать  до групи ризику  щодо отримання iнвалiдностi) реабілітаційних установ (центрів комплексної реабілітації), ·зокрема, сфери управління Мінсоцполітики та органів соціального захисту населення.

Водночас інформуємо, що Постановою № 641 визнано такими, що втратили чинність,  деякі постанови  Кабінету  Міністрів  України,  на  підставі  яких  було заборонено відвідування установ  i закладів соціального захисту, в яких тимчасово  або постійно проживають / перебувають,  зокрема, особи з iнвалiднiстю, до яких належать також реабiлiтацiйнi установи (центри комплексно реабілітації) державної та комунальної форм власності.

Таким чином, з метою організації на належному рівні роботи щодо направлень отримувачів реабілітаційних послуг до реабілітаційних установ (центрів комплексної реабілітації) відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг iз комплексної peaбiлiтaцiї  (абiлiтації},  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України вiд 31.01.2007 № 80 (зi змінами), та Порядку вuкopuстання  коштів,  передбачених у державному  бюджеті  для  здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів  України  від  27.03.2019  №  309  (зi  змiнами),  просимо забезпечити виконання Постанови № 641.

Водночас  інформуємо,  що листи Мінсоцполітики мають  рекомендаційний характер.

Директор Департаменту реалiзацiї державної соцiальної полiтики    О. Дейнега

 

  Категорія: