Інклюзія мистецтвом: у Луцьку відбувся “Осінній бал” для людей з інвалідністю

Інклюзія мистецтвом: у Луцьку відбувся “Осінній бал” для людей з інвалідністю
26 Листопада 2019
Друкувати цю новину

Інклюзія мистецтвом: у Луцьку відбувся "Осінній бал" для людей з інвалідністю

Організатори та батьки юних учасників упевнені: таке дійство допомагає реабілітації

Осінній бал для людей з інвалідністю влаштували у Луцьку. Вальсували дорослі та діти. Два місяці пари готувались до свята танцю і музики. Цей бал започаткували рік тому, і організатори сподіваються, що він стане традиційним. Про подробиці дійства детальніше розповідає журналіст “5 каналу” Олег Ткачук.

Перед початком дійства учасниць “Осіннього балу” чепурять та дають настанови. А партнери несуть їм квіти.

“Наш хореограф Саша якось зміг розслабити і показати інший бік танцю. Показав, що від цього дійсно треба отримувати насолоду. Танцювати можна і очима. Я йому дійсно вдячна, тому що погляд на танці змінився”, – розповідає учасниця балу Тетяна Симінська.

Взяти участь могли скласти всі охочі містяни. Серед учасників – ветеран АТО Ігор Диня.

Чоловік говорить: “Танцями я ніколи не займався, тому мені в деяких моментах складно це. А партнери наші – це дітки з інвалідністю, їм подобається”.

Також репетиції відвідувала журналістка Лариса Літвицька.

“Важко було фізично, бо я не танцюю взагалі ніколи, і вальс танцювати я не вміла. Але перебороли всі страхи, все дуже позитивно. Дуже позитивні діти, дуже позитивні батьки. Взагалі – це сильні родини”, – зауважила журналістка.

На майданчик вийшли понад 200 танцюристів. Організатори та батьки юних учасників упевнені: таке дійство допомагає їхній реабілітації.

Бал для дітей з інвалідністю
Бал для дітей з інвалідністю 5 канал

“В нашому суспільстві діти не дуже люблять звертати увагу на таких діток, як він, неохоче спілкуються. А тут він потрапляє в оточення таких самих діток як він, він посміхається, йому подобається музика, що там до нього говорять, балакають”, – поділилася враженнями від балу мати одного з учасників Лідія Лук’янюк.

Координаторка балу Галина Цимбал розповіла, що свято стає своєрідною реабілітацією. Тому що ті діти, які займалися впродовж року танцями, вони стали спокійнішими, більше соціалізувалися. Тобто, така інклюзія мистецтвом насправді відбулася.

Бал для дітей з інвалідністю
Бал для дітей з інвалідністю 5 канал

Після завершення балу всі учасники отримали кришталеві статуетки.

Олег Ткачук, Луцьк, “5 канал

  Категорія: