Послугою муніципального супроводу незрячих у Вінниці скористалися майже тисячу разів

Послугою муніципального супроводу незрячих у Вінниці скористалися майже тисячу разів
14 Лютого 2019
Друкувати цю новину

Послугою муніципального супроводу незрячих у Вінниці скористалися майже тисячу разів

З липня 2018 року у Вінниці працює Муніципальна служба супроводу осіб з інвалідністю по зору I групи. За сім місяців роботи її послугами користувалися близько тисячі разів.  

На сайті Вінницької міської ради повідомили, що ця служба працює у Вінницькому територіальному центрі соціального обслуговування, а її працівники безкоштовно супроводжують людей до медичних установ, супермаркетів, ринків, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бібліотек тощо.

– У 2018 році (з липня) Службою супроводу було надано 751 послуга. За січень 2019 року – 237. Послуги надають два соціальні робітники, – розповіла Наталія Паламарчук, перший заступник директора департаменту соціальної політики міської ради.

Таким чином, за сім місяців роботи Муніципальної служби супроводу осіб з інвалідністю по зору I групи, цією послугою скористалися 988 разів.

У міськраді також зазначили, що службою супроводу людина може скористатися незалежно від того, чи надаються їй послуги соціальним робітником, чи є у неї рідні, а також незалежно від рівня її доходу. Якщо людина має інвалідність по зору I групи, у службі супроводу їй ніхто не відмовить.

Щоб отримати послугу, одержувачу або його законному представнику потрібно звернутись до департаменту соціальної політики міської ради за місцем проживання з наступними документами: заява, форма якої затверджена Мінсоцполітики в установленому порядку, копія паспорта (з подальшим пред’явленням оригіналу), копія довідки МСЕК з встановленням групи інвалідності по зору (з подальшим пред’явленням оригіналу). Також можна зателефонувати за номером телефону: (0432) 670 744. Супровід замовляється за 24 години до надання послуги.

Переважне право на цю послугу має людина, яка замовляє супровід до медичної установи. Під час оформлення замовлення одержувач має повідомити диспетчеру своє прізвище, ім’я та по-батькові, свою фактичну адресу, під’їзд, поверх (у випадку проживання у багатоповерховому будинку), код (за наявності кодового замка на дверях у під’їзд), контактний номер телефону та об’єкти, до яких необхідно здійснити супровід (джерело – vmr.gov.ua).

Veжа

  Категорія: