В УКУ проходить Всеукраїнський форум з міжнародною участю «Доступ осіб із інвалідністю (глухих і слабочуючих) до вищої освіти»

В УКУ проходить Всеукраїнський форум з міжнародною участю «Доступ осіб із інвалідністю (глухих і слабочуючих) до вищої освіти»
3 Листопада 2017
Друкувати цю новину

В УКУ проходить Всеукраїнський форум з міжнародною участю «Доступ осіб із інвалідністю (глухих і слабочуючих) до вищої освіти»

2-3 листопада 2017 року на базі Українського католицького університету (м. Львів, вул. Хуторівка, 35, конференц-зал), за підтримки Львівської міської ради проходить Всеукраїнський форум з міжнародною участю «Доступ осіб з інвалідністю (глухих і слабочуючих) до вищої освіти».

Метою форуму є обговорення актуальних питань професійної підготовки глухих і слабочуючих студентів у вищих навчальних закладах різних рівнів акредитації, зокрема вступних процедур, академічного супроводу та фінансування навчання у контексті формування простору рівних можливостей.

Учасниками форуму будуть фахівці-практики із супроводу глухих та слабочуючих студентів у закладах післяшкільної освіти, викладачі та науковці, які працюють із глухими та слабочуючими студентами, представники освітніх закладів та соціальних установ з різних куточків України, а також Канади.

Зокрема, в рамках форуму виступить Абігайль Перриш-Крейг, керівник центру підтримки студентів з особливими потребами в Університеті MacEwan (Канада), яка ділитиметься своїм 26-річним досвідом роботи з людьми з інвалідністю в вищих навчальних закладах Канади.

За більш детальною інформацією звертайтеся до організаторів:

  • кафедра загальної та соціальної педагогіки Факультету наук про здоров’я УКУ, Кокоячук Юлія, канд. техн. Наук, керівник бакалаврської програми «Соціальна педагогіка» , ел.пошта: socialpedagogy@ucu.edu.ua ; тел. (097)7730685.
  • сектор супроводу студентів із особливими потребами  Відділу студентського життя, Ігор Кобель, PhD., канд. пед. Наук, керівник сектору супроводу студентів із особливими потребами, ел.пошта: ikobel@ucu.edu.ua; тел. (066) 562 45 25.

Довідка

Для спільного формування способів вирішення проблем, що стосуються доступу до освіти глухих та слабочуючих осіб, до участі у Форумі запрошені представники ВНЗ, у яких глухі та/або слабочуючі студенти навчаються у «компактних» групах, співробітники Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України, що займаються питаннями післяшкільної освіти глухих та слабочуючих осіб у ВНЗ різної форми акредитації, а також представники Українського товариства глухих, які в товаристві курують питання вищої освіти, допомагають глухим у складання ЗНО та консультуванням ВНЗ стосовно створення сприятливого навчального середовища для глухих студентів. У Форумі братимуть участь керівник Центру супроводу студентів із особливими потребами Університету MacEwan Канада та інші іноземні гості.

  Категорія: