Діти з інвалідністю пізнавали світ і себе в ньому під час арт-терапевтичного заходу «Барви життя»

Діти з інвалідністю пізнавали світ і себе в ньому під час арт-терапевтичного заходу «Барви життя»
28 Липня 2017
Друкувати цю новину

Працівники Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за участі психолога відділу соціальної роботи Залізничного району, вчора провели арт-терапевтичний захід «Барви життя» для дітей з особливими потребами. Учасників знайомили з позитивним впливом арт-терапії на фізичне та психічне здоров’я та створювали сприятливу атмосферу для релаксації та особистісної гармонії.

Діти з інвалідністю пізнавали світ і себе в ньому під час арт-терапевтичного заходу «Барви життя»

Діти мали можливість творчо і цікаво провести дозвілля, відкрити свій внутрішній світ завдяки яскравим барвам фарб, які люб’язно погодились надати нам у вигляді спонсорської допомоги гуртівня канцтоварів «Монако» та гуртівня «Львівкульттовари», а також поласувати смачними соками ТМ «Galicia» і водичкою Львівської філії «Карпатські мінеральні води», – повідомили організатори.

Захід розпочався зі знайомства учасників, де кожен розповів про себе у вигляді відповідей на цікаві та оригінальні запитання. Наступний етап роботи у групі дав можливість визначити, що ж із речей робить людей щасливими і дає підтримку. Далі дітям було запропоновано для своєї особливої складової щастя обрати певний колір, який вони майстерно та творчо відобразили на «хмаринках позитиву». На завершення дійства діти поділилися враженнями та емоціями від творчого процесу, та розповіли, що робить їх щасливими.

«Арт-терапія, яка в дослівному перекладі трактується як «лікування мистецтвом», це унікальний спосіб психологічної корекції, що допомагає дитині розвинути творчі здібності, сприяти підвищенню самооцінки та розвитку самоконтролю, допомогти у встановленні соціальних контактів, проявляти вміння концентруватись на власних почуттях та відчуттях, а також відкрити світ як гостинне і прекрасне середовище», – зазначила Алла Горбач, директор Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Львівська міська рада

  Категорія: