Відкритий лист громадян з інвалідністю до в.о. Міністра охорони здоров’я

Відкритий лист громадян з інвалідністю до в.о. Міністра охорони здоров’я
2 Лютого 2017
Друкувати цю новину

Шановна пані Уляно!

Звернутись до Вас змусила ситуація, що склалася навколо  комунального закладу «Сумський обласний психоневрологічний диспансер ім. О. В. Співака». Я хочу вас проінформувати про те, що громадськість, пацієнти, батьки і опікуни психоневрологічних хворих (а це біля 40 тис людей), які і проходять лікування у цьому новозбудованому психоневрологічному диспансері, виступають ПРОТИ переведення його у старі, занедбані приміщення обласної лікарні, без спеціальних умов, ліфтів і непристосованих палат для психічнохворих. Окрім того, у них неможливо розмістити відділення, щоб задовольнити усі потреби в лікуванні річних категорій складності психічнохворих, за достойними сучасними Європейськими стандартами.

Саме зараз у Сумах розгортаються дії з рейдерського захоплення психоневрологічного диспансеру депутатом Сумської обласної ради, головним лікарем Сумської обласної клінічної лікарні Горохом Володимиром Васильовичем та начальником управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Бутенко Сергієм Павловичем.

Замість того, щоб вирішувати проблеми людей з інвалідністю (з психічними захворюваннями), вони відбирають довгоочікуване, новозбудоване приміщення, що повністю пристосоване для лікування людей з психічними вадами.

Переслідуючи свої меркантильні інтереси, можновладці прагнуть самостійно вирішити питання подальшого  функціонування приміщення диспансеру, що. до речі, належить територіальній громаді.

В зв’язку з цим  ми  вимушені попередити: якщо приміщення Сумського обласного    психоневрологічного диспансеру буде передано групі корумпованих чиновників, ми залишаємо за собою право на акції непокори, мітинги під стінами міністерства. Ми будемо відстоювати права своїх дітей на достойне лікування, будемо всіма  доступними засобами боротися з дискримінацією за ознакою інвалідності, з бездіяльністю влади та корупцією.

Ми вимагаємо припинити передачу приміщень Сумського обласного психоневрологічного диспансеру без обговорення з громадськістю і об’єднаннями осіб з інвалідністю. Водночас вимагаємо розібратись в протизаконних діях головного лікаря Гороха В.В. та начальника УОЗ Бутенка С.П., а саме провести прокурорську перевірку їх дій.

З повагою, голова ГО ДІМ з ДЦП «Наша родина»,
Представник ВГО “Національна Асамблея людей
з інвалідністю України” в Сумській області Фрунзе Л.В.

Відкритий лист громадян з інвалідністю до в.о. Міністра охорони здоров'я

Відкритий лист громадян з інвалідністю до в.о. Міністра охорони здоров'я

  Категорія: