Безбар’єрність – понад усе

Безбар’єрність – понад усе
21 Листопада 2016
Друкувати цю новину

17 листопада  у Донбаському міжрегіональному центру професійної реабілітації осіб з інвалідністю відбулося засідання обласного комітету щодо забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури.

Безбар`єрність – понад усе

На засіданні були підведені підсумки виконання доручень попереднього комітету доступності, представлено план заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2016-2017 роки.

Зазначений план заходів презентував начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації В.І. Кузьменко Відповідно до плану, протягом 2016-2017 років в містах та районах області, що підконтрольні українській владі, передбачається обладнати елементами доступності 222 об’єкти, з них на 207 повинно забезпечуватися вільне пересування людей з інвалідністю на візках.

За призначенням передбачається обладнання елементами доступності – об’єктів охорони здоров’я (66); органів влади (31), спорту (11), культури (39); освіти (30); торгівлі  (9), житлових будинків, у яких проживають інваліди (26) та  об’єктів  іншого призначення (10). Також передбачається обладнання пониженими бордюрами та з’їздами дорожніх перехресть та пішохідних переходів у кількості 106 одиниць, пристосування 24-ох зупинок громадського транспорту до потреб людей з інвалідністю, 7 світлофорів на перехрестях та пішохідних переходах звуковими сигналами, виділення 16 спеціальних місць для безкоштовного паркування транспортних засобів, в яких пересуваються люди з інвалідністю, придбання 20 спеціальних автомобілів (мікроавтобусів), обладнаних підйомниками для бюджетних організацій.

З інформацією про заходи  щодо створення умов безперешкодного середовища  проживання для маломобільних верств населення, які впроваджуються Департаментом соціального захисту населення Дон ОДА, виступила заст. директора Департаменту  Л.М.Романенко.

Про завдання для обласного комітету доступності щодо  виконання заключних зауважень Комітету ООН з прав людей з інвалідністю стосовно ст.9 «Доступність» доповів Ю.А. Гайдук, член обласного КД – заст. голови Краматорського комітету доступності.

Про впровадження принципів системного підходу до створення безперешкодного життєвого середовища, розробки та виконання конкретних заходів щодо забезпечення доступності до об’єктів житлово-громадського призначення в місті Покровськ звітував голова міського комітету доступності О.А.Зябрев –перший заст. голови Покровської РДА.

Важливу тему доступності людей з інвалідністю з ураженнями хребта та спинного мозку до спеціалізованих санаторно-курортних закладів висвітлила у своєму виступі голова Донецької обласної організації осіб з інвалідністю Н.С.Поламарчук.

Представниками громадських організацій людей з інвалідністю підіймалися проблемні питання щодо можливості надання послуг безкоштовного проїзду на міських маршрутах людям з інвалідністю, виділення та облаштування приміщень для відкриття філій протезних заводів на території області, облаштування зупинок громадського транспорту елементами доступності та інші.

Обласний комітет доступності вирішив затвердити план заходів, розпочати його впровадження та реалізацію. Головам міських та районних комітетів доступності надане доручення продовжити роботу щодо обладнанню засобами доступності існуючих об’єктів житлово-громадського призначення з урахуванням комплексного забезпечення доступності до місць надання послуг, а також щодо приведення у відповідність до потреб людей дорожньо-транспортної мережі та інженерної інфраструктури, активізувати роботу міських та районних комітетів доступності в цілому.

За інформацією прес-служби ДООІ ВОІ СОІУ та Управління містобудування і архітектури Дон ОДА.

Безбар`єрність – понад усе

Безбар`єрність – понад усе

Безбар`єрність – понад усе

Безбар`єрність – понад усе

Донецька обласна організація осіб з інвалідністю ВОІ СОІУ

  Категорія: