Наступного тижня у центральній міській бібліотеці презентують результати проєкту «Побачте нас»

Наступного тижня у центральній міській бібліотеці презентують результати проєкту «Побачте нас»
8 Листопада 2016
Друкувати цю новину

Наступного тижня у центральній міській бібліотеці презентують результати проєкту «Побачте нас»15 листопада о 15:00 у Центральній міській бібліотеці ім. І. В. Бевза (вул. Хмельницьке шосе,4)  відбудеться презентація результатів проєкту «Побачте нас», який втілювався за підтримки БФ «Подільська громада» у рамках програми «Клуб донорів». Вперше у нашому місті Вінницька міська централізована бібліотечна система запропонує людям з інвалідністю (сліпим та слабозорим) середовище для повноцінного розвитку та дозвілля. 

Захід проводиться до Міжнародного дня незрячих (13 листопада), що привертає увагу громадськості до однієї з найболючіших проблем сучасності. За даними обліку станом на 2014 рік у первинних організаціях Вінницької ОО УТОС налічувалося близько 1200 людей.

Метою проєкту «Побачте нас» є створення безбар’єрного середовища та забезпечення вільного доступу незрячих та слабозорих людей до об’єктів соціальної інфраструктури. Його завдання – підвищення соціальної інтеграції людей з інвалідністю, формування у молоді адекватного ставлення до людей з обмеженими можливостями. А також – активізація підростаючого покоління шляхом залучення до суспільно корисної справи на волонтерських засадах – створення аудіокниг для незрячих.

На заході буде представлено результати проєкту: 20 аудіокниг, 26 найменувань літератури шрифтом Брайля, комп’ютер, обладнаний спеціалізованою програмою для слабозорих людей. Вхід вільний. Тел. для довідок: (0432)55-32-00.

Вінницька міська рада

  Категорія: