Комітет з питань охорони здоров’я підтримує законопроєкт про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік» щодо лікування осіб з інвалідністю-спинальників

8 Листопада 2013
Друкувати цю новину

Як зазначалося під час обговорення, метою проєкту (реєстр. №3257) є покращення соціального захисту осіб з інвалідністю-спинальників шляхом забезпечення отримання необхідної медичної допомоги у спеціалізованому лікувальному закладі.

Наголошувалося також, що законопроєктом пропонується внести зміни до додатка №3 «Розподіл видатків Державного бюджету України на 2013 рік» і збільшити на 1350,0 тис. гривень видатки Міністерства охорони здоров’я, утворивши нову бюджетну програму «Субвенція з державного бюджету Донецької області на забезпечення функціонування Донецької обласної лікарні відновного лікування для лікування осіб з інвалідністю-спинальників» (КПКВ 2311150). Водночас, на цю ж суму пропонується зменшити видатки Міністерства фінансів за бюджетною програмою «Обслуговування та погашення зобов’язань за залученими коштами під державні гарантії для здійснення капітальних видатків розпорядниками бюджетних коштів».

Члени Комітету взяли до уваги, що Донецька обласна лікарня відновного лікування – це єдина на території України лікарня, де здійснюють операції і відновлюване лікування хворих з важкими формами пролежнів, невралгічними і спинальними травмами високого ступеня важкості.

Під час обговорення зазначалося також, що обмежені можливості обласного бюджету не дозволяють забезпечити фінансування лікарні в обсягах, необхідних для надання медичної допомоги пацієнтам інших регіонів України, а у бюджетах інших областей не передбачені видатки на лікування хворих у Донецькій лікарні. Учасники засідання наголошували також, що сьогодні людини з інвалідністюм доводиться самостійно оплачувати лікування і перебування у лікарні. При цьому термін лікування, якого інвалід потребує неодноразово, – від трьох до дев’яти місяців.

Верховна Рада України

  Категорія: