Львів’яни вже їздять на електробусі

Львів’яни вже їздять на електробусі
2 Лютого 2016
Друкувати цю новину

Львів’яни вже їздять на електробусіМешканці міста можуть похизуватися своїм новим транспортом, якого ще немає в Україні ніде.

Нещодавно, мер міста Андрій Садовий,  повідомив журналістам про те, що електоавтобус проходить спеціальну перевірку, і вже за кілька днів буде їздити вулицями міста. Автобус перевірку пройшов, і все сьогодні – першого лютого, місцеві випробовують його самі.

Електробус був виготовлений в Україні, на одному із львівських телевізійних заводів – «Електрон». Всі його деталі – це суто українське виробництво. Як зазначають головні інженери, електробус – це суміш механіки, програмування та електроніки. Таким чином розробники домоглися того, що цей вид транспорту є повністю екологічно-чистим.

Подумали й про економію: Якщо звичайний автобус за зміну витрачає пальне загальною вартістю понад 2500 грн, то цей дозволяє зекономити вдесятеро. За одну зміну цей автобус може проїхати 220 км, а його максимальна швидкість 70 км.

Загалом, електроавтобус нагадує той же ж тролейбус, але в нього є одна вагома перевага: він не приєднаний до електромережі.

Щодо комфорту, то салон виготовлений з урахуванням всіх європейських умов – підвищений рівень комфорту.

vsemisto-lv.info

  Категорія: