На Миколаївщині реалізовуватиметься проєкт щодо медичної підтримки тимчасово переселених осіб

На Миколаївщині реалізовуватиметься проєкт щодо медичної підтримки тимчасово переселених осіб
18 Травня 2015
Друкувати цю новину

14 травня в Миколаївській обласної державної адміністрації відбулась прес-конференція щодо старту двох проєктів ЄС, спрямованих на допомогу внутрішньо переміщеним особам у Миколаївській області. Миколаївська область розпочинає втілення проєктів за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні. Один з них орієнтований на створення умов для надання кваліфікованої медичної допомоги тимчасово переміщеним особам.

DSC_4025

Участь у прес-конференції взяла заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, представник сектору регіонального та місцевого розвитку «Децентралізація управління» Домінік Папенхайм, Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров, член делегації Представництва ЄС в Україні Наталія Лукашенко, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Маргарита Капуста, координатор проєкту «Підтримка тимчасово переселених осіб (ТПО) з цукровим діабетом і хронічною хворобою нирок у Миколаївській області», завідувач центру нефрології та діалізу обласної лікарні Тетяна Костиненко, а також координатор Проєкту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців у місті Миколаєві» Діна Шевченко.

В рамках «Програми ЄС з підтримки політики регіонального розвитку в Україні», загальний бюджет якої складає 17 млн. євро, діятимуть 70 проєктів в областях України, один з них – медичний, розроблений миколаївськими медиками. Для реалізації Проєктів «Підтримка тимчасово переселених осіб (ТПО) з цукровим діабетом і хронічною хворобою нирок у Миколаївській області» та «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців у місті Миколаєві» виділено 642 тис. євро. Термін реалізації проєкту «Підтримка тимчасово переселених осіб (ТПО) з цукровим діабетом і хронічною хворобою нирок у Миколаївській області» – 18 місяців. Він впроваджуватиметься в обласній лікарні та передбачає створення умов для надання кваліфікованої медичної допомоги переселенцям, придбання обладнання, витратних матеріалів, інсуліну, а також проведення ремонту приміщень для хворих.

МОЗ України

  Категорія: