На Тернопіллі 15 осіб з інвалідністю взяли допомогу для організації бізнесу

На Тернопіллі 15 осіб з інвалідністю взяли допомогу для організації бізнесу
29 Січня 2015
Друкувати цю новину

346595Задля забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю центри зайнятості Тернопільської області приділяли особливу увагу організації навчання безробітних цієї категорії.

Професійне навчання таких осіб проводили з урахуванням рекомендацій МСЕК, індивідуальної програми реабілітації, потреб ринку праці та побажань осіб з інвалідністю.

Так, за направленнями Тернопільської обласної служби зайнятості проходили професійне навчання 116 безробітних із числа осіб з інвалідністю, із них працевлаштували вже 100 осіб. Стажування безпосередньо на робочому місці пройшли 37 осіб з інвалідністю, із них за станом на 31.12.2014 р. роботу мають 34 особи.

Професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації осіб з інвалідністю здійснювали за професіями, доступними за станом здоров’я, а саме: «електрогазозварник», «кравець», «кухар», «сестра медична», «слюсар-ремонтник», «оператор заправних станцій», «продавець продовольчих товарів», «перукар», «оператор котельні», «слюсар з ремонту автомобілів», «швачка» тощо.

У 2014 р. центри зайнятості Тернопілля проводили роботу щодо спрямування безробітних, у тому числі осіб з інвалідністю, на професійне навчання для започаткування власної справи. Для безробітних з інвалідністю, які визначилися з напрямками своєї майбутньої підприємницької діяльності, служба зайнятості організувала навчання на курсах підвищення кваліфікації з вивчення основ започаткування власної справи: «Менеджмент малого підприємництва», «Основи малого підприємництва». За цими напрямками навчалися 18 безробітних із числа осіб з інвалідністю.

Одноразову виплату допомоги з безробіттю для організації підприємницької діяльності із коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття упродовж 2014-го отримали 15 осіб з інвалідністю.

Державна служба зайнятості України

  Категорія: