«ГОРДІСТЬ КРАЇНИ 2012»: СВЯТО МУЖНОСТІ ТА ВІДДАНОСТІ

«ГОРДІСТЬ КРАЇНИ 2012»: СВЯТО МУЖНОСТІ ТА ВІДДАНОСТІ
24 Квітня 2013
Друкувати цю новину

Гордість країниДесятий рік поспіль звичайні українці отримують нагороди за проявлену мужність, силу волі, жагу до життя, людяність, самовідданість і незламну віру.  4 квітня, в Національному академічному драматичному театрі імені І.Франка відбулася щорічна урочиста церемонія вручення премії «Гордість країни», організована Фондом Віктора Пінчука, телеканалом СТБ і газетою «Факти». Нагадаємо, цього року «Гордість країни» у записі транслювалася на каналі СТБ.  Глядачі побачили урочисту церемонію 13 квітня. Ведучими десятої церемонії стали Оксана Марченко та Андрій Куликов.

Десятий рік поспіль звичайні українці, котрі вражають своїми незвичайними вчинками, отримують нагороди за проявлену мужність, силу волі, жагу до життя, людяність, самовідданість і незламну віру. Цього року громадська рада премії відзначила 11 історій простих людей, що не підкорились обставинам долі.  Народного героя серед номінантів обирали українці.

Наталія ПрологаєваЦього вечора на сцену Національного театру ім. І.Франка для вручення нагород вийшли політики, спортсмени та культурні діячі України, серед яких: перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов, віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, другий президент України Леонід Кучма, народний депутат Петро Порошенко, олімпійські чемпіонки Лілія Подкопаєва та Яна Клочкова, телеведучі Оксана Соколова, Олена Фроляк, Ольга Фреймут, Лілія Ребрик, Ігор Кондратюк, співачка Наталя Могилевська, співак Олександр Пономарьов тощо.

У церемонії взяли участь і двоє спортсменів-паралімпійців-членів національної паралімпійської збірної команди України з плавання, які своїм спортивним та життєвим подвигом прославляють нашу державу на високих світових спортивних форумах. Багаторазова чемпіонка з плавання Паралімпіади 2012 у Лондоні Наталія Прологаєва отримала статуетку «Гордість країни» за «Рекорд року», вона власниця трьох золотих і однієї срібної медалі, встановила два світових і два паралімпійських рекорди.

А в номінації «Особисте досягнення» переміг Ярослав Семененко. Хлопець ще в дитинстві залишився без обох рук, а згодом і без батьків. Тепер він живе майже повноцінним життям і посідає призові місця на міжнародних змаганнях із плавання.

Окрім вшанування героїв країни, на сцені Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка хвилиною мовчання згадали видатного актора та культурного діяча, гордість України Богдана Сильвестровича Ступку, який пішов із життя в 2012 році.

Прес-служба НКСІУ 

  Категорія: