Підвищення конкурентоспроможності безробітних громадян – вимога часу

Підвищення конкурентоспроможності безробітних громадян – вимога часу
15 Січня 2015
Друкувати цю новину

344866Працевлаштування громадян з обмеженими фізичними можливостями залишається однією з найважливіших проблем сьогодення. У період пошуку підходящої роботи ці люди стикаються з низкою проблем, а одними з найвагоміших перешкод на шляху працевлаштування стають підвищені вимоги роботодавця до працівника. З цією метою служба зайнятості вживає заходів щодо підвищення конкурентоспроможності зазначеної категорії громадян, зокрема шляхом організації професійного навчання відповідно до потреб ринку праці та з урахуванням їхніх медичних показань, програм реабілітації, особистих нахилів та здібностей тощо.

Так, протягом 2014 року за направленням центрів зайнятості області 108 осіб з особливими потребами проходили професійне навчання за професіями оператора котельні, машиніста теплового пункту, машиніста холодильних установок, слюсаря-ремонтника, адміністратора, гардеробника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварника, майстра з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів, електромонтажника-схемника, продавця непродовольчих та продовольчих товарів, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва та ін.

Слід зазначити, що професійне навчання здійснюється як на базі навчальних закладів області, так й інших регіонів. Загалом для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 15 навчальних закладів та 40 підприємств, установ, організацій різних галузей економіки.

Організація навчального процесу осіб з інвалідністю проводиться також безпосередньо на виробництві. У такий спосіб проходили навчання 48 осіб з інвалідністю.

Такі підприємства, як обласний центр трудової та соціальної реабілітації осіб з інвалідністю, Олександрійське УВП УТОС, СТОВ «Правда», СФГ «Славутич», КП «СМПК і В» – це лише частка підприємств області, на базі яких упродовж минулого року організовано навчання осіб з особливими потребами.

Державна служба зайнятості України

  Категорія: