У Сумах інваліди-візочники безоплатно користуватимуться Інтернетом

У Сумах інваліди-візочники безоплатно користуватимуться Інтернетом
11 Квітня 2013
Друкувати цю новину

У Сумах інваліди-візочники безоплатно користуватимуться ІнтернетомСумські інваліди-візочники, які мають доступ до мережі Інтернет, користуватимуться ним безкоштовно. Таку пропозицію розглянули 9 квітня під час засідання міського комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке провів заступник міського голови Сергій ПАНЧЕНКО.

На засідання запросили представників сумських організацій, які надають послуги доступу до Всесвітньої павутини.

Посадовець звернувся до провайдерів з пропозицією надати поміч людини з інвалідністюм-візочникам у вигляді безкоштовного веб-доступу. Нині за даними управління праці та соціального захисту населення, підключення до мережі Інтернет має 45 сумчан на візках. Для них з міського бюджету відповідно до програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» у цьому році передбачено 27 тисяч гривень для оплати послуг користування Інтернетом. Ці кошти можна було би спрямувати на будівництво пандусів для візочників.

«Не секрет, що цей засіб комунікації є для нас вікном у світ», – говорить голова Сумської міської громадської організації осіб з інвалідністю «Рука допомоги» Олег ГАБ. – «Якщо можете, надайте нам можливість ним користуватися».

За результатами засідання досягнуто домовленості, що безкоштовний доступ надаватиметься у пакеті з мінімальною швидкістю (5 Мбіт/с). А там же, де провайдери не можуть зменшити швидкість – буде надана 50% знижка на оплату послуг.

Суми – Муніципальний інформаційний портал 

  Категорія: