В УТОСі обіцяють більше роботи для працівників

В УТОСі обіцяють більше роботи для працівників
7 Листопада 2014
Друкувати цю новину

28974Вивчивши непрості умови життєдіяльності соціально уразливих категорій суспільства, в липні цього року та повторно 20 жовтня, голова обласної ради Валентина Коваленко звернулась до голови президії центрального правління Українського товариства сліпих Владислава Більчича з проханням поінформувати обласну раду щодо перспектив функціонування Черкаського та Звенигородського навчально-виробничих підприємств УТОС, утримання і використання їхніх виробничих й адміністративних приміщень.

Відповідно до статуту центрального правління, саме воно має виключне право володіння, користування й розпорядження майном місцевих осередків товариства.

Нагадаємо, з проблемами соціального захисту і працевлаштування, створення для них робочих місць, збереження власності та підтримки діяльності територіальних навчально-виробничих підприємств УТОС, зокрема, придбання підприємствами і організаціями області продукції, що виробляється на цих підприємствах, представники товариства звернулись до Валентини Коваленко 11 липня під час «круглого столу» за участі усіх місцевих об’єднань людей з особливими потребами.

У відповідь на запит, центральне правління Українського товариства сліпих зауважує, що постійно приділяє увагу функціонуванню, стану справ на кожному підприємстві товариства. На сьогодні центральним правлінням розглядається питання збільшення обсягів випуску продукції Черкаським та Звенигородським УВП, а відтак – підвищення забезпеченості роботою осіб з інвалідністю по зору цих підприємств за рахунок кооперації з Білоцерківським УВП з виготовлення прищіпки та електропатрона. Як зауважують представники ЦП УТОС, зазначені заходи покликані одночасно поліпшити фінансовий стан підприємств та розширити можливості належного утримання об’єктів нерухомості УТОС.

У той же час, центральне правління просить обласну раду надавати цим підприємствам допомогу в розміщенні регіональних замовлень на виготовлення продукції для служб і установ місцевого самоврядування, комунального господарства, державних закладів тощо.

Таке сприяння здійснюється систематично – комунальні служби, організації й установи офіційно повідомлені про перелік послуг й продукції, що виготовляється підприємствами УТОС в області й залучаються до здійснення замовлень саме там, стверджують у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської облради.

Черкаський регіональний центр зайнятості

  Категорія: