Підтримка людей з інвалідністю: нові перспективи в рамках проєкту

Підтримка людей з інвалідністю: нові перспективи в рамках проєкту
22 Серпня 2024
Друкувати цю новину

У серпні завершується робота кейс-менеджерів у межах проєкту «Покращення реабілітаційних послуг у системах охорони здоров’я», який реалізує Національна асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ) у співпраці з Momentum Wheels for Humanity. Втім, наша діяльність з підтримки та допомоги людям з інвалідністю у доступі до послуг у різних сферах продовжується.

Нещодавно в Київської області відбулася робоча нарада за участю старости Гореницького округу Віктора Сопівника, фахівця з соціальної роботи Олени Коренюк та кейс-менеджерки проєкту Олесі Перепеченко.

Основними темами обговорення були підтримка та допомога людям з інвалідністю, які проживають у цьому окрузі та Білогородській громаді загалом. Особливу увагу приділили питанню будівництва амбулаторії для покращення доступу до медичних і реабілітаційних послуг у населених пунктах, де вони відсутні або були зруйновані через ворожі обстріли.

Також обговорювали важливість ведення статистики осіб з інвалідністю, що мешкають у громаді, а також розуміння їхніх індивідуальних потреб, зокрема сімей, що виховують дітей з інвалідністю, та літніх людей.

Ця зустріч є важливим етапом у продовженні співпраці з громадами та старостинськими округами. Нашою метою є залучення осіб з інвалідністю до прийняття рішень на всіх етапах і забезпечення ефективної співпраці з місцевими органами влади та гуманітарними організаціями, які працюють у сфері соціального захисту на регіональному рівні.

Ця ініціатива стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), у межах угоди про співпрацю з Partnerships Plus (номер 7200AA18CA00032), яка фінансується з 28 вересня 2018 року, та реалізується Інститутом досліджень і навчання JSI у співпраці з Momentum Wheels for Humanity.