Національна Асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ) за підтримки Європейського форуму інвалідності провела вебінар з питань безпеки в умовах війни

Національна Асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ) за підтримки Європейського форуму інвалідності провела вебінар з питань безпеки в умовах війни
16 Липня 2024
Друкувати цю новину

16 липня 2024 року Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності успішно провела вебінар, присвячений питанням збереження життя і здоров’я шляхом організації безпечного середовища в умовах війни. Особлива увага була приділена потребам маломобільних груп населення.

Вебінар відбувся на платформі ZOOM. У заході взяли участь представники громадських об’єднань людей з інвалідністю, кластерів ООН та міжнародних організацій, а також органів самоврядування.

Експертом вебінару виступила Тетяна Жидкова, консультантка з питань архітектури і будівництва, к.т.н., доцент НАУ. Учасники мали змогу ознайомитися з наступними темами:

  • Презентація міжнародного досвіду щодо цивільного захисту населення, зокрема досвіду Ізраїлю, Сінгапуру та США
  • Аналіз українських реалій у цій сфері
  • Обговорення практичних прикладів та стандартів доступності
  • Відповіді на запитання учасників

Вебінар надав можливість обговорити важливі питання безпеки в умовах війни та дізнатися про передові практики і стандарти доступності. Учасники високо оцінили змістовність та корисність отриманої інформації.

Інформуємо, що НАІУ розробила Методичні рекомендації щодо забезпечення доступності прихистків для тимчасового перебування маломобільних груп населення. Завантажити видання можна за посиланням. Також розроблено Методичний посібник “Забезпечення доступності споруд цивільного захисту для маломобільних груп населення”, який можна завантажити за посиланням.

НАІУ дякує всім, хто долучився до заходу, і планує продовжувати організовувати подібні вебінари для підтримки та інформування громадськості.

Цей захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Криза в Україні: Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю (2-га фаза), який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності (EDF) та Християнської місії незрячих (CBM).

#EDF #CBM #НАІУ #доступність #укриття #безпека