«Дякую Богу та добрим людям. Цей транспортний засіб для мене спасіння». Продовжуємо допомагати людям

«Дякую Богу та добрим людям. Цей транспортний засіб для мене спасіння». Продовжуємо допомагати людям
5 Червня 2024
Друкувати цю новину

На Буковині біля самого лісу в сільській хатині проживає пан Іван. Декілька років тому чоловік отримав травму. З того часу має порушення ніг та рук.

Завдяки проєкту “Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні», чоловік отримав крісло колісне з електроприводом.

«Я на кріслі тепер щодня виїжджаю, – ділиться з нами Іван. – Живу один, далеко від центру села, тому такий транспортний засіб для мене спасіння. Дякую Богу та добрим людям, що знайшлася така можливість його придбати».

Команда проєкту на чолі з регіональним координатором Владом Добридіним відвідали чоловіка, розповіли йому про інші можливості, які він може використати та бути більш мобільним.

Команда Національної Асамблеї людей з інвалідністю України завжди допомагає тим, хто цього потребує. Крім пана Івана, в Сторожинецькій громаді Чернівецької області, ще четверо людей з інвалідністю отримали крісла колісні з електроприводом.

Крісла колісні нові, зручні. Завдяки цій допомозі люди з інвалідністю стали більш самостійними та активними. Вони можуть самостійно виїхати за продуктами до центру села,  зустрітися з односельчанами, друзями.

Проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та EDF.