НАІУ обговорила проблеми в житті людей з інвалідністю з німецьким дослідником Нікласом Бальбоном

НАІУ обговорила проблеми в житті людей з інвалідністю з німецьким дослідником Нікласом Бальбоном
30 Травня 2024
Друкувати цю новину

29 травня 2024 р. відбулося годинне спілкування представників НАІУ та дослідника з Німеччини Нікласа Бальбона в рамках проведення ним інтерв’ювання серед людей, які працюють з людьми з інвалідністю, для з’ясування впливу війни на представників цієї категорії.

Відповідне дослідження планується до представлення перед Урядом Німеччини і націлене на надання рекомендації стосовно того, як міжнародні прихильники України можуть краще підтримувати людей з інвалідністю в Україні.

У зв’язку з цим Павло Ждан та Алла Соцька розповіли, окрім іншого, про виклики, які поставила перед людьми з інвалідністю війна загалом та повномасштабне вторгнення зокрема; про потреби цієї категорії населення та проблеми, які доводиться долати; про розвиток державної політики в напрямі врахування потреб людей з інвалідністю у воєнний час.

Детально обговорили питання евакуації, фінансової підтримки, доступу до життєво важливих послуг та змін, що відбулися в державній політиці у відповідь на проблеми в житті людей з інвалідністю, спричинені війною.

Особливу увагу було акцентовано на таких пріоритетах, як забезпечення архітектурної, транспортної та інформаційної доступності, а також на обов’язковому врахуванні аспекту інвалідності під час прийняття рішень, які прямо чи опосередковано стосуються людей з інвалідністю.

  Категорія: