Компенсація для роботодавця від держави, якщо він облаштує робоче місце для людини з інвалідністю

Компенсація для роботодавця від держави, якщо він облаштує робоче місце для людини з інвалідністю
15 Квітня 2024
Друкувати цю новину

До 80 тисяч або до 120 тисяч гривень може отримати роботодавець від держави, якщо облаштує робоче місце для людини з інвалідністю II або I групи. Це питання регулює постанова Кабінету Міністрів України № 893 від 22 серпня 2023 року.

Сума виплат залежить від визначеного розміру мінімальної заробітної плати. Від першого квітня цього року вона становить 8000 грн. Загалом, на сьогодні у держави існує два механізми заохочення працевлаштування людини з інвалідністю. Перший пов’язаний із компенсацією за єдиний соціальний внесок, який роботодавець оплачує за пільгового працівника. А другий механізм покликаний посприяти облаштуванню робочого місця для особи з інвалідністю.

Йдеться про доступність чи наявність необхідного додаткового обладнання. Таким чином, роботодавець за працевлаштування людини з інвалідністю I чи II групи зможе отримати компенсацію у розмірі до десяти або до 15 мінімальних заробітних плат відповідно. Заявку необхідно подати протягом 90 днів до центру зайнятості і протягом тижня отримати відповідь. Про все це, а також про важливість оформлення Індивідуальної програми реабілітації розповідає наш адвокат Олег Лепетюк. Тож, дивіться, слухайте або читайте жестовою мовою!

Проєкт здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

  Категорія: