Інформуємо жінок після мастектомії щодо захисту їхніх прав

Інформуємо жінок після мастектомії щодо захисту їхніх прав
28 Березня 2024
Друкувати цю новину

Учасниці проєкту “Надання інформаційних послуг щодо захисту прав осіб з інвалідністю, зокрема жінок після мастектомії” від ГО “СОЗАРІН” відвідали Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр.

З метою інформування щодо профілактики раку молочної залози відвідали кабінет мамолога і поспілкувалися з жінками, які прийшли на прийом, роздали листівки про самообстеження на наявність пухлин грудей та брошуру “Що повинна знати кожна жінка про рак молочної залози”.

Також відвідали відділення мамології, де лікуються жінки, які вже пройшли операцію по мастектомії. Для них також мали брошуру “Порадник для жінок після мастектомії”.

Надали жінкам інформацію про забезпечення протезами молочної залози в ГО “СОЗАРІН” та проконсультували щодо “маршруту” для їх отримання. Традиційно брошури користувалися популярністю. А в одній палаті їх отримали і мама, і дочка, котра доглядала її після операції: мама щодо догляду в післяопераційний період, а дочка щодо профілактики раку молочної залози, і, зрозуміло, дівчина мала потужну мотивацію, щоб покращити свої знання в цій царині.

Ця ініціатива відбулась в рамках реалізації проєкту «Криза в Україні: Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю (2-га фаза)», який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності (EDF) та Християнської місії незрячих (СBM).