Говоримо про ментальне здоров’я та вчимося протидіяти наслідкам повномасштабного вторгнення

Говоримо про ментальне здоров’я та вчимося протидіяти наслідкам повномасштабного вторгнення
28 Березня 2024
Друкувати цю новину

19-22 березня у Києві відбувся тренінг «Подолання прогалин у сфері психічного здоров’я (mhGAP)» для лікарів медичних закладів пілотних громад Волинської, Полтавської та Чернівецької областей.

Протягом чотирьох днів практичних занять учасники вивчали базові принципи лікування і роботи та обговорили найбільш поширені в умовах війни психічні і поведінкові розлади, серед яких депресія, самоушкодження та самогубство, гострий стрес, горе, ПТСР й інші значущі скарги.
«Лікарі, які взяли участь у нашому практикумі, є рушіями змін у суспільстві, у них є дуже важлива місія — не лише лікувати, а й популяризувати дбайливе ставлення до свого здоров’я, зокрема й ментального. Під час тренінгу учасники й учасниці ставили багато додаткових запитань щодо психотерапевтичних втручань, проведення супервізій тощо. Переконаний, що вже невдовзі вони застосують отримані знання на практиці у своїх громадах», — розповів психіатр, тренер mhGAP, PFA, SH+ Михайло Бебешко.
Після завершення курсу лікарі отримали сертифікати ВООЗ, які підтверджують підвищення кваліфікації.

Проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та EDF.