Рекомендації організаціям захисту щодо надання грошової допомоги у сфері захисту [EN/UK] /

Рекомендації організаціям захисту щодо надання грошової допомоги у сфері захисту [EN/UK] /
19 Вересня 2023
Друкувати цю новину

Мета цього документу – надати рекомендації щодо надання грошової допомоги у сфері захисту у рамках заходів у сфері захисту в Україні. Крім того, документ спрямований на формування єдиного підходу у застосуванні цієї практики серед гуманітарних організацій. Це включає у себе:

● Визначення поняття грошової допомоги та її цілей.
● Сценарії можливого застосування програм грошової допомоги у сфері захисту.
● Ключові аспекти надання грошової допомоги у сфері захисту.
● Зв’язок надання грошової допомоги з основними заходами у сфері захисту.
● Відмінності між грошовою допомогою у сфері захисту та програмами багатоцільової грошової допомоги.

Грошова допомога у сфері захисту — це тип допомоги, який передбачає надання грошей або ваучеру на підтримку для покриття індивідуальних та/або колективних потреб людини/сім’ї у сфері захисту, визначених на індивідуальній основі. Програми грошової допомоги у сфері захисту застосовуються, щоб запобігати, зменшити або мінімізувати негативні наслідки ситуацій із насильством, наругою, примусом, експлуатацією або обмеженням свободи, яких може зазнати людина. Такі випадки можуть включати ситуації, коли мова йде про право на фізичне життя, психологічне благополуччя, свободу, гідність та інші основоположні права.

Грошова допомога у сфері захисту не обмежена в часі, не обумовлена і не обмежена з огляду на складність ризиків у сфері захисту, з якими стикаються особи та/або родини. Грошова допомога у сфері захисту не визначається тим, на що витрачаються кошти, але радше тим, що для виділення коштів була проведена індивідуальна оцінка потреб, і є чітке розуміння того, що ці гроші зможуть покращити ситуацію у сфері захисту.

Рекомендації організаціям захисту щодо надання грошової допомоги у сфері захисту

Завантажити документ

Recommendations on Cash for Protection for General Protection Actors Sept 2023

Download the document

 

Introduction

The aim of this document1 is to offer recommendations on the use of Cash for Protection 2 interventions in Ukraine, including to create a common understanding among humanitarian partners, and to harmonize practices. This includes:

● Defining Cash for Protection & its objectives

● Scenarios for possible use of Cash for Protection

● Core Elements for using Cash for Protection

● Links between Cash for Protection & key protection activities

● Differences between Cash for Protection & Multi-Purpose Cash Assistance (MPCA)

Cash for Protection is a form of assistance where Cash and Voucher Assistance (CVA) is used as the modality to address individual and/or household-level protection needs, identified on a case-by-case basis. Cash for Protection is used to prevent, reduce or mitigate the impacts of risks, violence, abuse, coercion, exploitation and deprivation, as well as usage of negative coping mechanisms. Cases may include protection concerns related to right to life, physical safety, psychological well-being, liberty, dignity and other fundamental rights.

Cash for Protection is not time-bound, not conditional and not restricted given the complexities of protection risks facing individuals and/or households. Cash for Protection is not defined by what the cash

 

Informing humanitarians worldwide 24/7 —a service provided by UN OCHA

  Категорія: