Анонс! Запрошуємо 5 вересня на другий вебінар з циклу “Досвід інклюзивного відновлення Японії після стихійних лих»

Анонс! Запрошуємо 5 вересня на другий вебінар з циклу “Досвід інклюзивного відновлення Японії після стихійних лих»
25 Серпня 2023
Друкувати цю новину

Увага! Запрошуємо до участі усіх бажаючих!

Національна Асамблея людей з інвалідністю України спільно з Японським форумом людей з інвалідністю запрошують на цикл вебінарів «Досвід інклюзивного відновлення Японії після стихійних лих».

Тема другого вебінару: «Відкрите управління в сфері догляду на рівні громади та охорони здоров’я в контексті повоєнного відновлення».

Під час своєї презентації спікерка доводитиме необхідність зміщення акцентів у наданні екстреної медичної допомоги в умовах стихійних лих і переходу від зосередженості винятково на медичній допомозі в гострих випадках до комплексного догляду на рівні громади, який містить вагомий компонент зменшення небезпеки і зміцнення здоров’я за допомогою цифровізації та активного залучення громади в Україні і світі.

Буде приділено увагу унікальному досвіду місцевих медичних працівників у галузі охорони здоров’я на рівні громади і досвіду надання сестринської допомоги в умовах стихійних лих, накопиченого впродовж тривалої роботи Японії в сфері відновлення.

Буде розглянуто нові етичні погляди і холістичний підхід до забезпечення здоров’я і благополуччя. Обговорення може торкнутися необхідності соціальних інновацій відповідно до стратегії зменшення небезпеки стихійних лих і Цілей сталого розвитку (ЦУР), з акцентом на переосмисленні концепції загального охоплення послугами охорони здоров’я та управління ризиками на рівні громади.

Дата проведення: вівторок, 5 вересня 2023 року.

Час: 10:30–12:00 за Києвом, Україна (16:30–18:00 за Токіо, Японія).

Доповідач: Сакіко Канбара – професор Коледжу сестринської справи міста Кобе, засновниця організації EpiNurse Incorporated, лауреатка церемонії нагородження Risk Award Глобальної платформи зі зменшення небезпеки стихійних лих 2017 року.

Входить до складу правління Японського товариства сестринської допомоги в умовах лих і є членом Наукової ради Японії. Здобула освіту бакалавра і магістра з медичних наук в Університеті Кобе і згодом отримала ступінь Ph.D. в Університеті Окаями, де вивчала охорону здоров’я і сестринський догляд в умовах стихійних лих.

Наукова співробітниця Науково-дослідного інституту сестринського догляду для населення і громади, одному з Центрів співпраці з ВОЗ, що спеціалізується на питаннях сестринського догляду в умовах стихійних лих і надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров’я і розміщений на базі Університету Хего. Професор Канбара розробила нові програми для студентів-докторантів у межах Програми глобального лідерства в галузі сестринської медичної допомоги під час стихійних лих, що впроваджується в Університеті Кочі, Японія з 2012 року.

Сакіко Канбара була неодноразово нагороджена за діяльність з надання надзвичайної допомоги в умовах стихійних лих з використанням даних і технологій. В 2018 році, коли її рідне місто на заході Японії серйозно постраждало від повеней, вона тісно співпрацювала з волонтерами, відповідними зацікавленими сторонами і місцевими органами влади задля подолання наслідків катастрофи і подальшого відновлення. Її було обрано на роль Голови Конференції Світового товариства сестринської допомоги в умовах стихійних лих, що проводиться раз на два роки і наступного разу проходитиме в Кобе в 2024 році.

 

Пряме посилання на Вебінар:

https://spf-or-jp.zoom.us/j/94039874895?pwd=bDNmT21RZGUxVW8vNzFYeUNsNVFYdz09

Умови участі: безкоштовно. Прохання від організаторів – при реєстрації на захід заповнювати ПІБ англійською мовою.

Мова: японська, англійська / українська, українська жестова мова

Формат: онлайнова зустріч на платформі Zoom.

  Категорія: