Одноразова виплата особам, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів

Одноразова виплата особам, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів
1 Серпня 2023
Друкувати цю новину

Згідно постанови КМУ від 29 вересня 2021 р. N 1020 “Деякі питання призначення і виплати одноразової компенсації та щорічної допомоги” та Закону України “Про протимінну діяльність в Україні” ч.3 ст.10, особи які постраждали внаслідок дії вибухонебезпечних предметів, мають право на одноразову матеріальну допомогу.

Про одноразову виплату особам, постраждалим внаслідок дій вибухонебезпечних предметів

Особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, постраждалі внаслідок дії вибухонебезпечних предметів мають право на отримання компенсації.Компенсація призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 60 календарних місяців після встановлення зв’язку інвалідності з ушкодженнями, спричиненими вибухонебезпечними предметами.Компенсація призначається та виплачується постраждалій особі в таких розмірах, для особі з інвалідністю I групи – у п’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму у 2023 році ця сума складає 10465 грн., особі з інвалідністю II групи – у чотирикратному розмірі прожиткового мінімуму 8372 грн., особі з інвалідністю III групи – у трикратному розмірі прожиткового мінімуму 6279 грн., дитині з інвалідністю підгрупи А до 18 років – у п’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму 10465 грн., дитині з інвалідністю до 18 років – у чотирикратному розмірі прожиткового мінімуму 8372 грн.

Для отримання виплати потрібно подати:

  1. заява
  2. паспорт
  3. Для дітей віком до 14 років – свідоцтво про народження;
  4. ІПН
  5. довідка медико-соціальної експертної комісії про групу і причину інвалідності (особам віком від 18 років) або копію висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про встановлення категорії “дитина з інвалідністю” (дітям віком до 18 років).

Як отримати допомогу

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою в структурі підрозділи з питань соціального захисту населення.

Адресу можна дізнатися у обласних контакт центрах за посиланням . Також у разі потреби можна отримати безкоштовну юридичну допомогу за номером 0800213103.

******************

Ця ініціатива стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку згідно з угодою про співпрацю з Partnerships Plus під номером 7200AA18CA00032, яка фінансується з 28 вересня 2018 року, та реалізується Інститутом досліджень і навчання JSI у відповідності до угоди під номером PP-EI-001 з Momentum Wheels for Humanity. Зміст є відповідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду Сполучених Штатів.

 

#НАІУ #Momentum #USAID

  Категорія: