НАІУ розпочинає реалізацію проєкту з підтримки жінок та дівчат з інвалідністю

НАІУ розпочинає реалізацію проєкту з підтримки жінок та дівчат з інвалідністю
27 Червня 2023
Друкувати цю новину

Національна Асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ) розпочинає реалізацію проєкту: «Сприяння правам жінок та дівчат з інвалідністю шляхом посилення їх участі та лідерства в громадах», який виконується за підтримки ООН Жінки в Україні та Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги.

В рамках реалізації проєкту НАІУ співпрацюватиме з 10 партнерськими громадськими організаціями жінок/осіб з інвалідністю у Вінницькій, Житомирській, Одеській, Закарпатській, Київській, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Чернівецькій областях та  м. Київ.

За словами керівниці проєкту, генеральної секретарки НАІУ Вікторії Назаренко важливо, щоб в період війни голоси жінок з інвалідністю у процесах гуманітарного реагування та захисту прав були почути на всіх рівнях.

Планується наступна діяльність:

– проведення навчання з питань адвокації прав жінок та дівчат з інвалідністю щодо участі у гуманітарному плануванні стратегій / політик на національному та місцевому рівні;

– проведення оцінки доступу жінок з інвалідністю до програм гуманітарної підтримки у 18 громадах цільових областей проєкту;

– організація таборів жіночого лідерства для жінок та дівчат з інвалідністю, що потерпають від війни;

– підвищення інституційної спроможності громадських організацій осіб з інвалідності.

– надання гуманітарної допомоги у вигляді: продуктів харчування, засобів особистої гігієни ( в тому числі через надання сертифікатів для їх придбання), тимчасове житло в шелторах, що створені громадськими організаціями, гаряче харчування, соціальні послуги, психологічна та правова допомога постраждалим від конфлікту жінок з інвалідністю.

З самого початку війни НАІУ щоденно надає допомогу жінкам та чоловікам з інвалідністю та продовжить це робити завдяки реалізації даного проєкту. Створена в рамках проєкту коаліція партнерських організацій сприятиме тому, що більше 1100 жінок з інвалідністю отримають якісну та адресну гуманітарну підтримку.

Запрошуємо до співпраці зацікавлені організації жінок/осіб з інвалідністю!

Контактна особа Вікторія Назаренко, поштова скринька: office-naiu@ukr.net.

*******

Ініціатива впроваджується за технічної підтримки @unwomenukraine та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) @wphfund, гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.

WPHF надає термінове фінансування місцевим жіночим організаціям громадянського суспільства (ОГС) в Україні. За технічної підтримки структури ООН Жінки WPHF фінансує жіночі організації та очолювані жінками ОГС для підтримки їх важливої на передовій діяльності, надання термінової гуманітарної допомоги жінкам-біженкам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також для захисту жінок та дівчат від сексуального та гендерного зумовленого насильства.

#wphfund #UNSCR1325 #InvestinWomen #WomenRespond2Crises