Люди з обмеженими можливостями гідно представили Сумщину на спортивному форумі

Люди з обмеженими можливостями гідно представили Сумщину на спортивному форумі
7 Жовтня 2014
Друкувати цю новину

Команда області взяла участь у Всеукраїнській спартакіаді серед осіб з інвалідністю праці «Сила духу»

У фінальному етапі спартакіади, яка відбулася в Ужгороді, змагалися 23 команди. Визначали найкращого у 6 видах спорту: армспорті, бомбаскеті (киданні м’яча в баскетбольний кошик), гирьовому спорті, дартсі, настільному тенісі, шахах. До складу команди Сумщини увійшло 9 спортсменів, поінформував директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло ДУБРОВСЬКИЙ.

За його словами,  у змаганнях з армспорту у найлегшій вазі (до70 кг) перемогу в напруженій боротьбі святкував Роман Коваленко з Конотопа, який у фінальному поєдинку здолав переможця минулорічної спартакіади Сергія Малюка із Київської області. У змаганнях з бомбаскету  срібну медаль здобув Борис Кравцов  із Сум.

Серед жінок золоту медаль виборола Наталія Канівець із Охтирки, у активі якої 6 влучних кидків. У цьому виді спорту сумчани стали безсумнівними лідерами в командному заліку й здобули золоту та срібну медалі.

У турнірі з настільного тенісу глухівчанин Павло Іванченко посів 5 місце. Гирьовики Олексій Коробков із Шостки (вагова категорія до90 кг) та Василь Ющенко із Сум (категорія понад90 кг) розділили 9 і 10 місця.

Шахіст Валерій Карпизин із Шостки посів 12 місце, а мешканець Лебедина Віктор Химич у змаганнях з дартсу  був 20-им.

«Учасники змагань продемонстрували найкращі спортивні якості, силу волі і прагнення до перемоги. Люди з особливими потребами доводять, що вони є активними учасниками суспільного життя та активно займаються спортом», – додав Михайло Дубровський.

Сумська ОДА

  Категорія: