Швидке реагування для задоволення гуманітарних потреб осіб з інвалідністю. Історія пані Надії та пані Олени

Швидке реагування для задоволення гуманітарних потреб осіб з інвалідністю. Історія пані Надії та пані Олени
1 Червня 2023
Друкувати цю новину

Пані Надія та пані Олена мешкають в маленьких мальовничих селах на Київщині. На жаль, в перші дні війни їх села сильно постраждали. До одного – окупанти навідалися, а друге частково зруйнували. Навіть зараз їх села знаходяться під прицілом окупаційних військ та їхніх снарядів, через що спокою нема і досі.

Нашим героїням трішки біля та трішки за 80 років, але вони мужньо тримаються. Жінки сильні духом, але, на жаль, підводить здоров’я, адже після хвороб та операцій погано ходять ноги.

При наших спілкуваннях жіночки озвучили свою потребу в допоміжному пристрої для ходіння, щоб тримати рівновагу коли йдеш, а коли втомився – то і посидіти можна.

Команда проєкту відреагували на запит, почали шукати такі чудо пристрої. Лише декілька тижнів і завдання виконано. Дякуючи нашим колегам з Чернівців наші жінки безкоштовно отримали свої ходунки (ролатори). Пані Надія та пані Олена дуже задоволені таким подарункам та скоро навіть перегони зможуть влаштовувати!

Гарна робота команди проєкту та усіх активних людей наближає нашу Перемогу!

*******

Проєкт «Зміцнення реабілітаційних послуг у системах охорони здоров’я» (SRSHS) виконується Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України під керівництвом Momentum Wheels for Humanity (Momentum).
Ця ініціатива стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку згідно з угодою про співпрацю з Partnerships Plus під номером 7200AA18CA00032, яка фінансується з 28 вересня 2018 року, та реалізується Інститутом досліджень і навчання JSI у відповідності до угоди під номером PP-EI-001 з Momentum Wheels for Humanity. Зміст є відповідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду Сполучених Штатів.