Відтепер Правила пожежної безпеки передбачають врахування потреб людей з інвалідністю

Відтепер Правила пожежної безпеки передбачають врахування потреб людей з інвалідністю
17 Травня 2023
Друкувати цю новину

Із кінця 2021 року Національна Асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ) у тісній взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій працювала над змінами до Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30 грудня 2014 р. № 1417.

НАІУ переслідувало мету обов’язкового забезпечення врахування в цьому надважливому, особливо у воєнний час, документі питань, пов’язаних з інвалідністю.

Результатом відповідної роботи стало врахування в наказі Міністерства внутрішніх справ України від 1 березня 2023 р. № 141 «Про затвердження Змін до Правил пожежної безпеки в Україні» позиції НАІУ стосовно передбачення в Правилах пожежної безпеки, окрім іншого, положень про:

  • передбачення в інструкціях про заходи пожежної безпеки порядку дій і шляхів евакуації осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у розрізі нозологій із обов’язковим зазначенням визначеної в Правилах інформації;
  • особливості організації заходів із пожежної безпеки в установах із постійним та (або) тимчасовим перебуванням маломобільних осіб тощо.

Подяка ДСНС за активну позицію щодо забезпечення прав і потреб людей з інвалідністю.


 

Створення цього матеріалу стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Покращення реабілітаційних послуг у системах охорони здоров’я», який реалізується у рамках угоди про співпрацю № 7200AA18CA00032, що фінансується від 28 вересня 2018 року, і реалізується JSI Research & Training Institute Inc та Momentum Wheels for Humanity.   Зміст є відповідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України (НАІУ) і не обов’язково відображає точку зору USAID чи уряду США. НАІУ є субпартнером Momentum Wheels for Humanity.

 

 

 

 

 

  Категорія: