Подяка від НАІУ

Подяка від НАІУ
10 Квітня 2023
Друкувати цю новину

Дорогі колеги та друзі!

Ділимося з вами гарною новиною. Вчора, на Вербну неділю, Національна Асамблея людей з інвалідністю України отримала інформацію, що Погоджувальна Рада Верховної ради України, після бурхливих  обговорень та дискусій, а головне принципової та наполегливої позиції керівниці фракції ПП «Батьківщина»  Ю. Тимошенко, зняла з розгляду Порядку денного на цей тиждень ГАНЕБНИЙ законопроєкт 5344-д , автором якого є Галина Третьякова!

Впевнені, що це невелика, але дуже значима наша перемога у боротьбі за наші права. Особливо сьогодні, коли людей з інвалідністю не чують і не бачать в Міністерстві соціальної політики України; коли на усіх телевізійних каналах щоденно з вуст великих посадовців звучать «позитиви та покращення» для людей з інвалідністю у разі прийняття так званого «європейського» законопроєкту 5344-д! А нам, громадським організаціям осіб з інвалідністю, достукатися до телевізійних каналів просто не реально!.

Саме тому, хочемо подякувати команді фракції політичної партії “Батьківщина” та її лідерці; народним депутатам України інших фракцій та груп, які зважають на права людей з інвалідністю та прийняли принципове рішення не голосувати за антисоціальний та протиправний законопроєкт в українському Парламенті.

Окрема подяка професійним помічникам народних депутатів, які змогли донести своїм колегам думку громадських організацій осіб з інвалідністю щодо недопустимості прийняття цього законопроєкту. Спеціальна подяка Черкаській обласній раді, яка прийняла звернення до Верховної Ради України щодо категорично не підтримки законопроєкту та особисто депутату обласної ради Роману Сущенку, який ініціював це рішення. А ще величезна повага і подяка всім міжнародних колегам за їх солідарність у боротьбі за права людей з інвалідністю, бо вони змогли донесли нашу позицію до депутатів Європейського парламенту та чисельних міжнародних структур.

Національна Асамблея людей з інвалідністю України висловлює своє захоплення мужністю, активністю та свідомою позицією простим людям з інвалідністю, які ініціювати і провели народний фото флешмоб у соцмережах! Величезна подяка національним та місцевим громадським організаціям осіб з інвалідністю за тисячі направлених листів до ВРУ, сотні дзвінків нардепам!

ЗАХИЩАЄМО РАЗОМ ПРАВА ГРОМАДЯН З ІНВАЛІДНІСТЮ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

  Категорія: