Благодійникам хочуть надати пільгу на прибуток

Благодійникам хочуть надати пільгу на прибуток
5 Квітня 2023
Друкувати цю новину

Благодійність є важливою частиною громадянського суспільства та вагомим сегментом соціального життя кожної країни. На початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України саме громадські організації та благодійні фонди оперативно взяли на себе чимало додаткових функцій, закриваючи потреби військових, переселенців та вразливих категорій населення, які потребують допомоги. Наразі більшість українців систематично долучаються до благодійності, доводячи світові, що для нас немає нічого неможливого, якщо за донати звичайних громадян можна придбати Bayraktar або навіть цілий супутник для наших військових.

Данило Гетманцев, Голова податкового комітету, вніс у Верховну Раду нову пропозицію для стимулювання благодійної діяльності платників податку на прибуток підприємств на користь неприбуткових організацій в умовах воєнного стану.

Законопроєктом № 9177 пропонується на період воєнного стану надати можливість платникам податку на прибуток підприємств не збільшувати фінансовий результат до оподаткування у разі надання коштів або товарів, робіт, послуг неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій, у розмірі, що не перевищує 10% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.

  Категорія: