Триває реєстрація на відбір до національної збірної України, яка візьме участь у Invictus Games-2023

Триває реєстрація на відбір до національної збірної України, яка візьме участь у Invictus Games-2023
21 Березня 2023
Друкувати цю новину

Ветерани та діючі військовослужбовці, які отримали травми та поранення при виконанні завдань у зоні бойових дій ще встигають зареєструватися на відбір у збірну Україну Invictus Games 2023. Посилання для реєстрації: https://cutt.ly/l4axYkt дійсне до 28 березня 2023.

Що таке Invictus Games?
Invictus Games (Ігри Нескорених) – міжнародні ігри з адаптивних видів спорту для ветеранів та діючих військовослужбовців, які отримали травми, поранення (видимі та невидимі) або ж захворіли внаслідок участі в бойових діях. Ігри були засновані в 2014 році принцом Гаррі, Герцогом Сассекським. Цього року Invictus Games відбудуться у Дюссельдорфі, Німеччині, 9-16 вересня.

Хто може взяти участь у відборі до команди Invictus Games:Team Ukraine?
До складу української команди можуть увійти військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, ветерани війни та особи, звільнені з військової служби, служби цивільного захисту, служби у правоохоронних органах, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Якщо ви діючий військовослужбовець, ви також можете брати участь у відборі, на відбір буде оформлене відрядження.
Загальна кількість учасників збірної України Invictus Games:Team Ukraine у 2023 році — 24 учасників бойових дій.

Спортивні дисципліни відбору:
стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, пауерліфтинг, веслування в приміщенні, волейбол сидячі, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках.
Національний відбір здійснюватиметься за комплексною системою оцінки, адже Ігри Нескорених – це про фізичне відновлення, психологічну абілітацію та соціальну інтеграцію, у тому числі через спорт.

У відсотковому співвідношенні це буде:
40% – реабілітація
Який ефект з точки зору реабілітації кандидат отримає від участі в Invictus Games? Як Ігри допоможуть його відновленню та одужанню?

25% – ставлення
Підхід до тренувань, дисципліна, відповідальність за результат, бажання підтримувати ветеранів, бажання бути повністю задіяним в роботу команди та бути командним гравцем, позитивний погляд на особистий розвиток, демонстрація інтересу у покращенні спортивних показників, підтримка цінностей Ігор Нескорених.

25% – спортивна етика
Кандидат повинен демонструвати «дух Інвіктус»: гідно та справедливо поводитись під час спортивних змагань, на спортивній арені та за її межами, а також у стосунках з членами команди та іншими учасниками змагань.

10% – спортивний результат
Кандидат повинен показати бажання опанувати спорт, в якому бажає змагатись, та хотіти покращити свої результати у ньому. Кандидат не має бути найкращим в обраному спорті, або мати попередній досвід в ньому, щоби потрапити у збірну.

Організатори:
Міністерство у справах ветеранів
– БО “Стратком УА”
– БФ “Міжнародний благодійний фонд “Повернись живим”
– ГО ” Ігри Інвіктус”

Друзі, розкажіть побратимам та знайомим ветеранам Можливо саме вони представлять Україну у вересні на Invictus Games 2023 року у Дюссельдорфі! Допоможіть нам знайти тих, кому цей досвід буде на часі або хто найбільше потребує нових викликів!

  Категорія: